Devet besplatnih predstava na „19.Naj,naj,naj festivalu“

Novo 19. izdanje Naj, naj,naj festivala održat će se od 24. do 28. travnja. U pet festivalskih dana vidjet ćemo ukupno 9 predstava. Između 62 pristigle prijave iz inozemstva i 25 iz Hrvatske, za natjecateljsku konkurenciju odbrano je šest domaćih i tri strane predstave. Iz Hrvatske će, pored GK Žar ptice kazališta domaćina, nastupiti: Gradsko kazalište lutaka Split , GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena.

 

Iz svijeta  po prvi put iz daleke Ugande stiže kazalište Blac Anthem iz Kampale, s temom o zaštiti planeta Zemlje u svojoj predstavi Plastika. Narodnu priču iz Gruzije donosi Državno kazalište za djecu i mlade Nodar Dumbadze iz Tbilisija, a iz susjedne Austrije Dschungel Wien plesnu priču o radosti za najmlađe.

 

MAGNET THEATRE FAMILY FESTIVAL 2018! / PICTURE: MARK WESSELS. 30/08/2018.

 

“Devetnaest godina postojanja sa sigurnošću potvrđuje da se „Naj,naj,naj festival“ u produkciji kazališta Žar ptica trajno pozicionirao na mapi kazališnih događanja u kulturi grada Zagreba kao mjesto svečanosti kazališta za djecu, mogućnost da mala publika vidi na jednom mjestu i u ograničenom vremenu nove predstave iz Hrvatske i svijeta, otkrije nove priče i nove tendencije postavljanja predstava koje osim veselja i druženja pružaju pogled na društvene, ekološke, kulturne i socijalne probleme” kaže dramaturginja Željka Turčinović selektorica 19.Naj,naj,naj festivala.

 

Izabrana kazališta izvest će svoje najbolje predstave, koje svaka na svoj način potiču na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglicama. 19. međunarodni Naj,naj,naj kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod motom Nek nam Zemlja svima bude dom.

 

Festival će trajati za vrijeme proljetnih školskih praznika, a ulaznice za sve predstave su besplatne.

 

 

Izvor: GK Žar ptica