Budite neustrašivi!

Urednica Ivana Glavaš Bakija i Iris Illyrica donose pravu poslasticu na police. Naime, Tatjana Barat je napisala Priče o neustrašivim hrvatskim ženama koje trebaju pročitati svi. Autorica je zaljubljenica u pisanu riječ, i sama maštovita i snažna žena koja je odlučila pokazati kako u našoj povijesti i kulturi postoje mnoge žene na koje trebamo biti ponosni, uključujući i one koje su stvarale ovu knjigu. (Darovite i prekrasne ilustratorice dale su joj poseban štih i bogatstvo, u što ćete se uvjeriti čim otvorite ovu zbirku priča!)

Zbirka je posvećena djevojčici Viti, uz želju da bude neustrašiva poput junakinja iz priča, baš kao i oni koji će zbirku uzeti u ruke. Uz ime i prezime, ključne podatke i postignuća, svaka je žena predstavljena kratkom pričom jednostavnog stila koji pridonosi čitkosti i razumljivosti. Priče su pisane tako da su te neustrašive žene zapravo sasvim „obične“ u svojim početcima, potaknute svakodnevnim stvarima i pojavama, svijetom oko sebe da stvaraju i postižu za svoje doba uglavnom nezamislive stvari ili ostave duboke tragove u područjima kojima su se bavile. Znanstvenice, političarke, umjetnice, kuharice i vozačice; predstavljene su žene svih profila. Upravo u toj jednostavnosti i različitosti i jest ključ: priče pokazuju da baš svatko može biti uspješan ukoliko postoji trud, ljubav i motivacija za ono čime se bavi. Iako je pisana o ženama, ovu zbirku trebaju pročitati svi, bez obzira na dob i spol jer progovara o temeljnim vrijednostima: marljivosti, znanju, ustrajnosti i ljubavi – kvalitetama uz koje se doista može postati neustrašiv.

Bez imalo straha uzmite ovu zbirku, pročitajte priče i pogledajte prekrasne portrete, naučite nešto novo i pronađite nadahnuće i saznajte zašto su Priče o neustrašivim hrvatskim ženama puno više od priča!