Obitelj, slikovnica i velika pouka

Da bi se nabrojile sve nagrade i priznanja, impresivne brojke koje svjedoče o premijerama, gledateljima, predstavama, prijevodima i jezicima, bilo bi potrebno puno više od ovog osvrta jer Miro Gavran ugodno leti hrvatskim književnim nebom već dugi niz godina, a njegova publika svih uzrasta uživa u svemu što njegovo pero stvori. Poznat kao pisac za sve generacije koji jednakom vještinom stvara i stihove i rečenice i replike, Gavran svoj let nastavlja na radost čitatelja diljem svijeta.

Ovaj ponedjeljak predstavljam vam slikovnicu Tata na dar koju Drago Glamuzina kao urednik donosi u izdanju nakladničke kuće V.B.Z. d.o.o., a koju je Miro Gavran odlučio ispisati za najmlađe. Davor Šunk obogatio ju je ilustracijama, a Gavran je još jednom pokazao kako u malo riječi puno reći. Priča je to o malenoj obitelji suočenoj s velikom nedaćom, a glavna junakinja je majka koja za sreću svoje djece i suprugovu slobodu pristaje na veliki i hrabar pothvat. Na tom putu, pratit će ju ljubav prema vlastitoj obitelji koja joj daje snagu, a u svega nekoliko likova i kratkih dijaloga Gavran je uspio smjestiti velike emocije, ključne pouke i sve ono što jednu obitelj čini cjelinom. Ljubav, hrabrost, nada, vjera i povezanost nemaju granice, baš kao ni spremnost roditelja da budu tu za svoju djecu i da obitelj održe na okupu. U vremenu kad često mnoge stvari uzimamo zdravo za gotovo, a osjećaji su pomalo zanemareni, ova slikovnica ukazuje na sve ono što je bitno.

Hrabrost jedne majke, strpljivost jednog oca i osmijeh na licima djece ovu su obitelj održali na okupu, a koje su avanture morali proživjeti, saznajte u slikovnici!