Otvoreni su “43.Dani satire Fadila Hadžića”

Izvedbama predstava Kroćenje goropadnice u izvedbi HNK Split , a zatim i najizvođenijeg Gavranovog komada Sve o ženama u izvedbi Teatra Gavran u Satiričkom kazalištu Kerempuh otvoren je  jedan od najdugovječnijih kazališnih festivala u Hrvatskoj Dani satire Fadila Hadžića koji će ove godine publici ponuditi trinaest predstava s visokim izvedbenim standardima.

 

U osamnaest festivalskih dana u Satiričkom kazalištu Kerempuh održavat će se 43.dani satire Fadila Hadžića na kojem će publika moći pogledati  žanrovski raspon od satirične groteske i burleske do kabarea, pa sve do komedije klasičnijeg tipa.

 

Program koji je izbornica Željka Turčinović sastavila je odličan i prve reakcije publike , ali i prodaja ulaznica to potvrđuju, jer je za neke predstave ostalo još vrlo malo karata. “Dani satire” su jako važan programski sadržaj kazališta Kerempuh jer nose naziv osnivača Fadila Hadžića, a ove ćemo se godine zahvaliti na svemu što je za Kerempuh učinio glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku , pa ćemo mu posvetiti prvi dio završne večeri prije same dodjele Nagrada , a prije samo zatvaranja ćemo mu otvoriti i zvijezdu na ulazu u kazalište i to nam je vrlo važno“ rekao je tim povodom Roman Šušković- Stipanović, ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh.

 

Izvor:Satiričko kazalište Kerempuh

 

Za ovogodišnje Festivalsko izdanje prijavila se ukupno 41 predstava iz 7 europskih zemalja  , a izbornica je odabrala njih 13 među kojima predvode predstave koje dolaze iz nezavisnih teatara.

 

Moji glavni kriteriji su bili visoki standard predstava, inovativna režija,odlični glumci , s tim da sam poštivala žanr i da sam na neki način pazila da to bude žanra kritika društvene stvarnosti , ljudskih poroka , a tu su se pojavili i satirično-komični komadi koji govore o muško-ženskim odnosima i mislim da su to teme koje bi publici mogle biti zanimljive“ ističe Željka Turčinović , izbornica 43.Dana satire Fadila Hadžića.

 

Od domaćih izvedbi tu su još predstave Elling, Katalonac, Blue moon, Sirena i Viktorija , te Brodolomke. 43. Dani satire Fadila Hadžića zatvorit će se  18. lipnja kada će biti održana i svečana dodjela Nagrada.