Priča koja slama srce, a onda ga morem liječi

Urednik Josip Ivanović i Edicije Božičević donose posebnu zbirku priča. Njih trinaest napisao je Domagoj Jakopović (poznat i kao Ribafish, kolumnist britkog uma i jasnog stava) koji se suočio s najvećom tragedijom koja može snaći roditelja, gubitkom sina Roka. Ovaj profesor geografije i zaljubljenik u putovanja i avanture (a tu je ljubav prenosio i sinu) s gubitkom se odlučio nositi kako najbolje zna, putovanjem i pisanjem i tako je nastala ova zbirka nazvana RokOtok.

Pisana u formi bajke i obogaćena toplim ilustracijama, zbirka je ovo u kojoj komuniciraju otac koji je ostao na Zemlji i sin koji je prešao u novu dimenziju. Od Zanzibara do Zagreba, plivajući i uz šum valova, otac i sin prebrodili su dimenzije i pokazali da ljubav nikad ne prestaje. Autor piše s ljubavlju, nježnošću i poštovanjem, ostavljajući srce na papiru kako bi zacijelilo bar mrvicu i spremilo se za projekt sinu u spomen. Ljubav veća od svih svjetskih mora i oceana, snažnija od stijena i nježnija od vala na žalu proteže se stranicama ove zbirke koja se dotiče međuljudskih odnosa, bračnih krahova, novih veza, svakodnevice i obveza. RokOtok zbirka je koja pobliže objašnjava nastanak važnog projekta koji ukazuje na zamke u mladim životima, ali i zbirka koja pomaže prebroditi gubitak i sačuvati najvažniju uspomenu, onu koja će zauvijek živjeti u očevom srcu, sve dok se dvojac ponovno ne sretne u nekoj novoj dimenziji gdje će nastaviti putovati i smijati se.

Domagoj Jakopović na papir je stavio srce, projekt RokOtok povezao je otoke, a Rok Jakopović, iako je otišao, živjet će u rečenicama svog tate. Zaplivajte stranicama ove zbirke i čvrsto zagrlite svoje najdraže jer ljubav ne poznaje granice, a to dokazuju i ove priče!