Ministarstvo kulture objavilo „Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020. godini” i natječaj za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović” za 2019. godinu.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020. godini  kojem je cilj poticanje prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture, promidžba hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu, jačanje i profesionalizacija posredničke djelatnosti i književnosti. Prijave na ovaj Javni poziv primaju se do 1. prosinca 2020. godine.

 

Objavljen je i natječaj za dodjelu Nagrade Iso Velikanović  za 2019. godinu koja se dodjeljuje kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva.  Godišnja nagrada dodjeljuje se prevoditeljima koji su državljani Republike Hrvatske za djela koja su u njihovu prijevodu bila objavljena u 2019. godini. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

 

Rok za dostavu dokumentacije na natječaj jest 14. veljače 2020. godine.

 

Izvor: Ministartvo kulture Republike Hrvatske