Hana i Janko, nova avantura

Nives Madunić Barišić dobro je poznato ime među djecom jer su njezini romani omiljeno štivo koje od ranih čitateljskih koraka djecu prate u stopu, a igrokazi dokazuju njezinu maštovitost i dramaturšku vještinu. Kao urednica i dramaturginja na HRT-u upoznata je s procesom nastanka djela i dolaska do publike, a u njezinom je opusu i prozno stvaralaštvo. Njezin rad prepoznaju kako publika, tako i struka. Urednik Zoran Maljković i Mozaik knjiga donose najnoviju avanturu Hane i Janka, simpatičnog dvojca koji smo imali priliku upoznati. 

Hana i Janko i slučaj odlutale pidžame bavi se tematikom škole u prirodi, ali i prvih samostalnih životnih situacija, pa tako i kratkog odvajanja od roditelja, a Hani i Janku u avanturama još jednom društvo pravi neustrašivi mačak Božo. Škola u prirodi, prijateljski odnosi, odnosi u obiteljima, ali i prvi koraci u odrastanju utkani su u rečenice priče i pisani jednostavnim i čitkim, a živahnim spisateljskim stilom po kojem je Nives Madunić Barišić prepoznatljiva. Još je jednom u tekst utkala nenametljive poruke o prijateljstvu i suradnji, o snalažljivosti i hrabrosti, kao i međusobnoj podršci. Autorica je još jednom udružila snagu svoje mašte i pisanja s bogatim ilustracijama koje je načinio Darko Kreč, a koje cijeloj priči daju dodatnu živost i ton. Hana i Janko likovi su u kojima se djeca mogu pronaći, čiji nestašluci uvijek imaju pouku, a u kojima roditelji mogu ponuditi zaigrane, a pristojne uzore svojoj djeci. Roman je još jednom ispisan fontom prilagođenim početnicima u čitanju, ali u njegovim poukama svakako mogu uživati i već vještiji mladi čitatelji. 

Nives Madunić Barišić je stvorivši Hanu i Janka djeci ponudila dvojac koji bi svatko volio pronaći u razredu i družiti se, a dotad ih svakako možete pronaći na stranicama koje opisuju slučaj nestale pidžame.