Hoće li sve biti ok?

Domagoj Knežević radi u turizmu i novinarstvu, a pisanjem se bavi od 2018. godine. Na bavljenje pisanjem potaknulo ga je pokretanje vlastitoga bloga, a na natječaju Gradske knjižnice Samobor  Pišem ti priču njegova kratka priča Kiša osvojila je nagradu.

Priča Kiša osvojila je nagradu, a zbirka kolumni s bloga naslovljena Ma bit će ok izdana u vlastitoj nakladi nesumnjivo će osvojiti simpatije čitatelja. Naime, Domagoj Knežević između korica je smjestio izabrane kolumne, odnosno tekstove s bloga u kojima progovara nesputano i s dozom humora o sebi, obitelji i životu. Naime, kao otac trima kćerima i dugogodišnji suprug, autor je prošao brojna iskustva i situacije, kako simpatične, tako i one zahtjevne i o svima njima otvoreno i bez zadrške progovara. Brak, očinstvo, prijateljstvo, odnosi unutar obitelji i obiteljska dinamika (i šire i uže obitelji), sve su to teme kojih se dotiče. Ne libi se dotaknuti niti poroda, prvih zaljubljivanja, odrastanja djece, ali i ozbiljnijih tema i problema – razvoda, bračne (ne)stabilnosti, odgovornog spolnog ponašanja, ali i vršnjačkog pritiska. Domagoj Knežević obraća se izravno čitateljima, po potrebi se vraća u vlastito djetinjstvo i mladost, promišlja o budućnosti i živi u sadašnjosti, bivajući muž i otac kojem je obitelj prioritet, ali koji ne zanemaruje ni vlastite interese. Ne boji se priznati strepnje i strahove, ne libi se pohvaliti žensku snagu i dječju maštovitost, ne bježi od propitivanja roditeljstva i društva i njegovih normi. Njegovi su tekstovi komunikativni, potiču trenutke prepoznavanja, ali i promišljanja, a s njegovom se svakodnevicom lako poistovjetiti, pa tako čitatelji između korica dobiju prijatelja, nekoga tko prolazi slične obiteljsko-društvene situacije i faze.

Ma bit će ok doista su tekstovi koji zrače optimizmom, iskrenošću i neposrednošću, ali prije svega realnim pristupom, bez uljepšavanja i pretjerivanja. Ipak, ono što se najviše iščitava je ljubav i poštovanje, kao i zaštitnički osjećaj uz koji će u svakoj obitelji sve biti ok. A ako se budemo međusobno uvažavali i bili iskreni kao što je to autor u zbirci, neke će stvari i na širem planu od obiteljskog biti i više nego ok.