17. Noć muzeja u Samoboru

Galerija Prica i Centar za mlade Bunker i ove se godine tradicionalno uključuje u ovogodišnju, sedamnaesta po redu Noć muzeja, koja će se održati 28. siječnja, posljednjeg petka u siječnju, uz prigodnu temu “Muzeji – između stvarnog i digitalnog”, a sukladno izazovnom vremenu u kojem se nalazimo.

Iako će se i ovogodišnja Noć muzeja, u većini muzejskih i njima srodnih ustanova održati u virtualnom obliku, prostori POU Samobor posjetiteljima će svoja vrata besplatno otvoriti od 17 do 22 sata. Ulaz na sva događanja je besplatan! 

17h Kino Samobor

“Luka i čarobni muzej”, animirani, sinkronizirani film

Krenite u avanturu s Lukom i njegovom ekipom u zaboravljene magične muzeje.

Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak jedne velike avanture!

 

18h Mala dvorana Galerije Prica

“Sraka – fašnička tiskovina” – izložba reprodukcija ostvarena u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor i nakladnikom „Crno na bijelom“

Izložba je otvorena do 6.3.2022.

Neizostavni dio poznatog Samoborskog fašnika je ovaj satirični dnevnik koji je počeo izlaziti 1904. godine. U njemu se komentiraju raznorazna aktualna događanja, od kulture i gospodarstva do (najčešće) politike, gdje nitko nije pošteđen humora i ironije, i to od sudionika lokalnih događanja do onih na državnoj razini.

 

18 – 22h Galerija Prica

Zlatko Prica – izložba stalnog postava donacije umjetnina Zlatka Price gradu Samoboru

Hologramska animacija/projekcija djela Zlatka Price – Uz pomoć korištenja najnovije tehnologije uspjeli smo približiti posjetiteljima stvaralaštvo Zlatka Price. Preko  hologramskog displaya stvara se 3D-iluzija projekcija dvije slike Zlatka Price koji ih pokreće i animira te se na taj način dobiva posve nov pogled na stvaralaštvo Zlatka Price.

 

Centar za mlade Bunker –18:00 Art room Bunker

“Muzej 21. stoljeća” – virtualni 3D VR posjet svjetskom muzeju

Virtualna stvarnost (eng. virtual reality, VR) je uporaba računalnog modeliranja i simulacije koja omogućava korisniku da stupi u interakciju s umjetnom 3D okolinom. Primjena virtualne stvarnosti uranja korisnika u računalno generiranu okolinu koja simulira stvarnost kroz uporabu interaktivnih uređaja koji šalju i primaju informacije i nose se kao naočale i slušalice.

19.30h Art room Bunker

Wojciech Czaja “Almost” – izložba fotografija u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb

Izložba je otvorena do 18.2.2022.

Autor poziva gledatelje da otkriju Beč daleko od poznatih arhitektonskih znamenitosti, ali i da iskoriste maštu i otvorenih očiju ponovno otkriju vlastiti grad. Njegove fotografije naposljetku otkrivaju i slike koje u svojim glavama povezujemo s drugim gradovima i zemljama.

 

Predviđeni program održat će se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

 

Izvor: Galerija Prica