Muzej Mimara u povodu 35. obljetnice otvorenja 17. srpnja predstavlja virtualnu izložbu i katalog

Muzej Mimara 2022.godine obilježava 35. obljetnicu postojanja pod nazivom “Uspomene za budućnost…o 35. obljetnici otvaranja Muzeja Mimara”.

 

17.srpnja 1987. godine zgrada na Rooseveltovom trgu 5 u Zagrebu otvorila je svoja vrata javnosti kao muzej predstavljajući raznorodne izloške iz polja svjetske povijesti umjetnosti. Nastao plemenitom donacijom kolekcionara Ante Topića Mimare hrvatskom narodu, Muzej nastavlja predani rad čuvanja i obrade vrijedne umjetničke zbirke kroz svih 35 godina, pa tako i u ovim teškim vremenima zatvorenosti poslije strašnog zagrebačkog potresa i pandemije.

 

Kao podsjetnik javnosti na bogato kulturno umjetničko djelovanje, pripremljeni su virtualna izložba i katalog dostupni na službenoj internetskoj stranici muzeja. Osim toga, prostor Muzeja oživjet će malim izložbenim postavom, koji će se moći razgledati virtualno.

 

Ravnateljica muzeja Lada Ratković Bukovčan poziva da se prisjetimo gustog prepleta događanja u prošlosti i punine djelatnosti Muzeja Mimara, da rastvorimo knjige uspomena i sagledamo teške trenutke ranjenog muzeja 2020., ali i potvrdimo uvijek prisutnu spoznaju da nam je činiti samo jedno – svakodnevno nastaviti promicati puninu vizije donatora Ante Topića Mimare.

 

Izvor: Muzej Mimara