Izložba „Stahov – skulpture“ u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu od 1. kolovoza 2017. do 17. rujna 2017.

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu otvara se izložba radova Ljubomira Stahova, uglednog suvremenog hrvatskog umjetnika.

Posjetiteljima će biti izložen Stahovljev heterogeni opus i prepoznatljiv likovni izraz nekih od ponajboljih ostvarenja na području domaće likovne produkcije, za koje je dobio mnogobrojne nagrade za slikarstvo, crtež i grafiku, ali njegov kiparski opus će biti u središtu nadolazeće umjetnikove izložbe.

 

Kako se ističe u najavi ,riječ je o radovima na kojima je umjetnik radio od 1981. godine do danas , a opus je vrlo raznolik, sastavljen od kiparskih formi u željezu, bronci i nehrđajućem čeliku, osobito u uspravnim, vertikalnim formacijama, koje u vidu simbola i znakova predstavljaju umjetnikov vlastiti svijet oblika, izgrađen na obličjima zoološkog i floralnog podrijetla, ali i od brojnih ekspresivnih fantastičnih životinjskih oblika u keramici i terakoti koji su nastajali u novije vrijeme u kontekstu daljnjih istraživanja bioloških procesa i animalističkih studija.

Izložba obuhvaća kiparske forme koje čine okosnicu umjetnikova opusa – totemi, putnici i organski oblici koji jednostavnošću tehnike, strukturom, materijalom i snagom svoje elementarnosti i vertikalnosti, u kojoj se često sučeljavaju različiti oblici, materijali i tehnike, podnose i preobražaje na kojima autor neprestano inzistira.

 

Izložbu pod nazivom Stahov – skulpture možete razgledati od 2. kolovoza do 17. rujna 2017. godine u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.