Premijera dječjeg mjuzikla “Mala sirena” održat će se 05.listopada 2017. godine u GK Žar ptica

Jedna od najpoznatijih dječjih bajki autora Hansa Christiana Andersena Mala sirena , koja uz Djevojčicu sa žigicama , Ružno pače i Snježnu kraljicu , budi sjećanje na djetinjstvo , dolazi u Gradsko kazalište Žar ptica i to kao mjuzikl za djecu. Naime,u četvrtak 05. listopada 2017.godine u 19:00 sati održat će se premijera spomenutog mjuzikla iz legendarne bajke napisane prije punih 180 godina.

 

Režiju potpisuje Iva Srnec, a dramaturgiju Marijana Nola. Glazbene brojeve je skladao Stanislav Kovačić.    Scenografiju i kostime napravio je  Alejandro Patricio Aguero Marino, venezuelanski slikar s dugogodišnjom  zagrebačkom adresom.

 

Prvi premijerni naslov GK Žar ptica Mala sirena je poznata bajka o sireni koja sanja o vanjskom svijetu, smatrajući ga boljim i ljepšim od onog u kojem se nalazi. Nakon prvog izleta na morsku površinu zaljubljuje se u princa koji postaje utjelovljenje svih njenih želja i ambicija. Svjesna je da će se morati odreći  puno toga ako odluči otići u nepoznato, ali ljubav prevlada. Sirena pristaje odreći se svog glasa i zauvijek šutjeti, a za uzvrat će dobiti ljudski lik.

 

Uloge tumače:  Sanja Crljen, Zoran Pribičević, Berislav Tomičić, Petra Vukelić, Gorana Marin, Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić, Paola Slavica, Stanislav Kovačić.

 

Hoće li Ariana uspjeti ostvariti svoje snove da upozna kopneni svijet i da postane čovjek? Hoće li sve biti točno onako kako je zamišljala i željela?Možete provjeriti u Gradskom kazalištu Žar ptica od 07.listopada 2017.godine. Mjuzikl je namijenjen uzrastu 6+ ,a raspored izvedbi možete potražiti na www.zar-ptica.hr