Muzej Mimara posjetiteljima nudi bogat izložbeni program u listopadu!

U  godini u kojoj slave tridesetu obljetnicu postojanja Muzej Mimara trudi se obogatiti zagrebačku kulturnu jesen s pet raznovrsnih domaćih i međunarodnih izložbi. Tako će u listopadu zagrebačkoj publici ponuditi bogati izložbeni program.

 

 

Kako se ističe u najavi već na samom početku mjeseca, dan za danom, predstavit će dvije izložbe.  04.listopada 2017. otvara se izložba pod nazivom  Najbolji u baštini – The Best In Heritage. Riječ je o izložbi  plakata kojima se predstavljaju ovogodišnji laureati međunarodne konferencije posvećene muzejima, baštinskim i restauracijskim projektima, održane nedavno u Dubrovniku.

 

 

Od 05. do 27. listopada 2017.godine Muzej Mimara će uz još nekoliko lokacija u Zagrebu biti domaćin izložbe 52. zagrebački salon kojim se javnosti predstavljaju recentna nacionalna likovna ostvarenja, ove godine posvećena primjenjenim umjetnostima i dizajnu.

 

Potom 13.listopada 2017. godine slijedi otvorenje izložbe fotografija hodočasnika u Santiago de Compostelu 900 kilometara do groba svetog Jakova pod nazivom Put sv. Jakova – Camino de Santiago. Splićanin Ivica Bota donosi četrdeset fotografija jer je taj put hodao četrdeset dana slijedeći biblijsku simboliku broja četrdeset. Izložba ostaje otvorena do 22. listopada 2017.

 

 

Od 16. do 22. listopada 2017.godine Akademski slikar iz Makedonije Reshat Ahmeti u svoj svjetski izložbeni niz dodaje i Zagreb i Muzej Mimaru. Javnosti će predstaviti dvadesetak ulja na platnu u izložbenom prostoru prvog kata muzeja.

 

 

 

Za sami kraj listopada u Muzeju Mimara pripremili su izložbu fotografija Sakralno – procesijska skulptura španjolskog baroka koja se otvara 24. listopada 2017.godine.  Predstavlja dvadeset i šest fotografija baroknih skulptura od obojanog drva koje su postale jedan od stupova španjolske kulturne baštine, a pokazuju nam sjaj i raskoš fundusa Španjolskog nacionalnog muzeja skulptura u Valladolidu.