Otvorenje izložbe „Balet i strast- donacija Jelka Yureshe“ u Muzeju za umjetnost i obrt

 

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha izložbe Orašar – najljepša božićna bajka , u Muzeju za umjetnost i obrt za sami kraj godine ostavili su izložbu koja se nadovezuje, ali opet i predstavlja jedinstvenu i vrijednu donaciju raskošnih kostima, vrijednih fotografija i jedinstvenih baletnih predmeta iz donacije hrvatsko-britanskog baletnog umjetnika Jelka Yureshe.

 

Životna priča hrvatskog baletnog velikana Jelka Yureshe koji je svjetsku slavu stekao na baletnim pozornicama London Festival Ballet-a, La Fenice-a, Teatro alla Scala i brojnih drugih, bit će postavljena u jedinstvenu izložbu pod nazivom Balet i strast- donacija Jelka Yureshe.

 

Fotografija: Muzej za umjetnost i obrt

 

Umjetnik Jelko Yuresha, sakupio je  jedinstvenu zbirku slika, knjiga, fotografija i kostima te ih donirao Muzeju za umjetnost i obrt. Nakon prošlogodišnjeg izlaganja umjetnikovih kostima na izložbi Orašar- najljepša božićna bajka Jelko Yuresha kroz ovu izložbu želi posjetiteljima ispričati svoju priču o baletnoj ljubavi na kojoj su upravo njegovi kostimi  i kostimi njegove plesne i životne partnerice Belinde Wright izazvali velik interes najšire, ali i stručne javnosti.

 

Izložbu Balet i strast- donacija Jelka Yureshe možete razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt od 05.prosinca 2017.godine  do 18.veljače 2018.godine.