U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka pokreće se “doživljajno kazalište za bebe”

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u tjednu koji dolazi pokreće potpuno novu kazališnu formu na riječkoj sceni, doživljajno kazalište za bebe i najmlađu djecu koja još puze, koja su tek prohodala, djecu u pelenama.

 

Radi se o obliku izvedbene umjetnosti koja je na rubu između kazališne plesne izvedbe s animacijskim elementima i likovno-zvučne instalacije u prostoru.

 

Kako se ističe u najavi, sve se događa na podu, jer pod je super, sjajan za razvoj motorike, prijateljska zona za tulumarenje s klincima i iskazivanje mini cirkuskih vještina mališana koji stasaju u rolajućem, puzajućem i čučećem stilu. Od dekice, lampica i čarapica, na toploj podlozi naših crvenih tatamija, stvorit ćemo doživljaj kazališta. Sve je u jakim kontrastnim vizualima, koji pašu našim malim istraživačima, te uz melodiju nastalu korištenjem pentatonske ljestvice koja im najviše godi.

 

GDJE SU NESTALE ČARAPICE?  prvi je premijerni naslov u doživljajnom kazalištu za bebe i djecu koja puze, a autorica koncepta i redateljica je Mila Čuljak. Scenografkinja, kostimografkinja i autorica vizualnog identiteta je Mejra Mujičić, skladatelj  Adam Semijalec, a izvođači i koautori Alex Đaković, Damir Orlić I David Petrović.

 

Pretpremijera će se održati u četvrtak, 18. siječnja 2018. u 17,00 i 18,00 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, premijera u petak, 19. siječnja 2018. u 17,00 i 18,00 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, a repriza u subota, 20. siječnja 2018. u 10,00 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

 

Partneri na projektu: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Dvorana kulture Joga u svakodnevnom životu, Udruga za down sindrom – Rijeka 21, EPK Rijeka2020.

 

Svi gledatelji su pozvani da na izvedbu donesu svoje odbačene tj. rasparene čarape od kojih će likovna umjetnica Mejra Mujičić napraviti tzv. čaraposkulpturu koja će za obilježavanje Međunarodnog dana Down sindroma biti postavljena u Udruzi!

 

 

 

Izvor: Gradsko kazalište lutaka Rijeka