Slobodan ulaz za pretpremijeru nove predstave Teatra Gavran “Sve o ženama” u Centru za kulturu i informacije Maksimir

U ponedjeljak, 19. veljače 2018. u 18:00 sati u zagrebačkom Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18), odigrat će se pretpremijera nove predstave Teatra Gavran Sve o ženama, autora Mire Gavrana. Predstava je za građanstvo besplatna, uz prethodnu rezervaciju ulaznica, što je sastavnica suradničkog programa Centra i Teatra Gavran koji se već šestu godinu nesmetano realizira.

 

Nakon pedeset premijera diljem svijeta i tri tisuće repriza, koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, komedija Sve o ženama najizvođeniji je Gavranov dramski tekst koji se ponovno igra u Hrvatskoj u produkciji Teatra Gavran. Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000. glumila  u praizvedbi ove komedije u zagrebačkom Epilog Teatru.

 

Odgovor na pitanje što je toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… nalazi se u samom tekstu, u kojem se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča: Samo prijateljice, Karijera, Ljubav, Vrtić i Dom umirovljenika.

 

Fotografija: Teatar GAVRAN

 

Izazov je to za glumačke bravurozne transformacije triju odnosno četiriju glumica – izabrane na audiciji od njih 70-tak. To su Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk / Katarina Arbanas. Tako svaka glumica igra pet posve različitih likova u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj jedinstvenoj priči koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Za kostime i šminku odgovorna je Iva Šimunović Lisak, za scenu Eda Tutić, a za koreografiju mačevanja Jakov Gavran. Tekst i glazbu songova Moja mama i Čokolada potpisuje Hana Huljić, a Ana Vilenica songa Lajkaj me. Izbor glazbe i oblikovatelj tona je Neven Zebić, dok je oblikovatelj svjetla Mario Vnučec – obojica su stalni suradnici Teatra Gavran.

 

Fotografija: Teatar GAVRAN

 

Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju ulaznica! Zbog ograničenoga broja mjesta molimo zainteresirane nastavnike da se jave najkasnije do subote, 17. veljače 2018. Zdenki Đerđ na tel. brojeve 095/9044 280, 01/2442 193 ili na e-adresu zdenka.djerdj@cki-m.com

 

 

Izvor: Centar za kulturu i informacije Maksimir