Još jedan Gavranov trijumf na svečanoj premijeri komedije “Sve o ženama”!

 

Da književnik i dramatičar Miro Gavran ponajbolje zna opisati žensku psihu kao i njihove potrebe, dokazao je u dosadašnjim dramama i komedijama, a nakon punih osamnaest godina na oduševljenje hrvatske publike u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski održana je svečana premijera hit komedije Sve o ženama u režiji Mladene Gavran.

 

Fotografija: Teatar Gavran, Zagreb 2018.

 

Riječ je o najizvođenijem kazališnom tekstu našeg najpoznatijeg dramatičara i romanopisca, koji je premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea…

 

Fotografija: Teatar Gavran, Zagreb 2018.

 

Ukupno je izvedeno 50 premijera diljem svijeta, a pogledalo ju je više od 700 000 gledatelja. Hrvatska praizvedba održana je davne 2000.godine , a u njoj su uloge tumačile Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Pajić i Mladena Gavran.

 

 

Glumice Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Pajić i Mladena Gavran / Fotografija: Teatar Gavran

 

 

Nakon održane audicije koja se održala krajem prošle godine , uloge su dodjeljene hrvatskim glumicama Lani Gojak, Kristini Krepeli i Mireli Videk Hranjec/Katarini Arbanas, a svaka igra po pet različitih uloga, čije priče se međusobno isprepliću.Prijateljski odnos djevojčica u vrtiću , tajnica koje se natječu za funkciju glavne tajnice , sestrara koje se ne slažu, posesivnih prijateljica,pa sve do umirovljenica koje se spremaju za nastup u domu umirovljenika , upravo sve te transformacije nasmijat će Vas do suza, ali možda i rasplakati.

 

 

 

Ova dinamična, zabavna i na trenutke dirljiva priča oduševila je publiku i brojne poznate koji su nazočili premijeri. Veliki broj pripadnika kulturne i javne scene glasnim je smijehom i s velikim pljeskom popratilo izvedbu. Među uzvanicima su bili pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić ,Vesna Kusin, Margareta Mađerić, Sanja Pilić, Dimitrije i Jagoda Popović, Zlatko i Elvira Kranjčar, Ana Vilenica,Robert Kurbaša ,Branka Cvitković, Tončica Čeljuska, Antonela Malis, Iris Pinjuh, Ana Maras Harmander, Anja Šovagović-Despot,Karmen Sunčana Lovrić, Tadija Kolovrat, Igor Weidlich i mnogi drugi.

 

 

 

 

Druženje se nastavilo i nakon predstave, a mnogi su iskoristili priliku uživati u odličnom cateringu Kunst gostilne i Zonin pjenušcem s kojim su nazdravili s glumicama i kreativnim timom predstave.

 

 

Glumice Lana Gojak, Kristina Krepela, Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas u društvu Iris Pinjuh, nisu krile oduševljenje ovacijama i pljeskom nakon izvedbe. Vidno razdragane, četiri prekrasne glumice predah su pronašle u “Limoni”, osvježavajućoj limunadi s Mediterana / Fotografija: Teatar Gavran, Zagreb 2018.

 

Asistent režije je Lovro Krsnik,  Iva Šimunović Lisak kreirala je kostime, Eda Tutić scenografiju, Neven Zebić zaslužan je za izbor glazbe i oblikovanje tona, Mario Vnučec za svjetlo, koreografiju pokreta osmislila je Tihana Strmečki, a koreografiju mačevanja Jakov Gavran.

 

Fotografija: Teatar Gavran, Zagreb 2018.

 

Sljedeće izvedbe komedije Sve o ženama možete pogledati 23.veljače, 02., 03., 09. i 23. ožujka u maloj dvorani KD Lisinski.