“Jesus Christ Superstar” rasprodan u „Off Ciklusu“

 

Zagrebačka filharmonija nastavlja uspješni niz izvedbi, te u suradnji s Gradskim kazalištem Komedija priprema veliki glazbeni spektakl! Naime, u petak 2.ožujka 2018. u 19:30 sati u dvorani KD Lisinski posjetitelje očekuje koncertna izvedba kultnoga ostvarenja Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera – rock operu Jesus Christ Superstar!

 

Globalni fenomen i uzbudljivi miks glazbenih stilova – samo su neki od superlativa koji se vežu uz ovo bezvremensko ostvarenje. Jesus Christ Superstar rušio je rekorde i gledanosti i prodaje na blagajnama i top ljestvica slušanosti, no ono što je najbitnije, kroz sve te godine, ni glazba ni stihovi nisu izgubili na ekspresiji i svježini, a djelo je s pravom zauzelo jedinstveno mjesto u povijesti mjuzikla i glazbenog kazališta.

 

I bez obzira je li riječ o newyorškome Broadwayu ili londonskome West Endu, uvijek je dočekivano s golemim nestrpljenjem – pa tako i u Zagrebu, još od 2000.-tih kada je po prvi i zadnji put postavljeno na našu scenu. A o iznimnom interesu zagrebačke publike najbolje govori činjenica da je za ovaj koncertni spektakl dvorana rasprodana već tjednima unaprijed.

 

Zagrebačka koncertna izvedba u Off ciklusu ugošćuje poznate vokalne prvake Gradskog kazališta Komedija: u glavnim ulogama Đanija Stipaničeva kao Isusa, Ervina Baučića kao Judu, te Renatu Sabljak kao Mariju Magdalenu. Združenim ansamblima Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija ravnat će maestro Dinko Appelt, a kao poseban gost u ulozi kralja Heroda nastupa Jacques Houdek.

 

PROGRAM KONCERTA

OFF CIKLUS

Petak, 2.ožujka 2018.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, 19:30 sati

 

Andrew Lloyd Webber – Tim Rice: JESUS CHRIST SUPERSTAR

Koncertna izvedba rock opere

 

Uloge:

Jesus: Đani Stipaničev

Judas: Ervin Baučić

Mary Magdalene: Renata Sabljak

Pontius Pilate: Dražen Bratulić

Caiaphas: Adalbert Turner

Annas: Fabijan Pavao Medvešek

King Herod: Jacques Houdek

Peter: Dino Antonić

Simon: Fabijan Pavao Medvešek

 

 

Ansambl:

Aleta Arbanas, Lana Blaće, Iva Boršić, Elena Brumini, Jadranka Gospodnetić, Kristina Habuš, Mateja Majerle, Dora Masle, Irena Raduka, Sofija Široka, Željka Veverec
Dino Antonić, Boris Barberić, Dario Došlić, Fabijan Pavao Medvešek, Dragan Peka, Matija Podnar, Zoran Simikić, Matija Škvorc, Tomislav Mihaljević

 

 

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA I ORKESTAR KAZALIŠTA “KOMEDIJA”

Dirigent: Dinko Appelt

Scenski prilagodio: Damir Lončar

Zborovođa: Dinko Appelt

Oblikovatelj tona: Mario Stanin

 

 

 

Izvor: Zagrebačka filharmonija