Poziv na predstavljanje romana “Igrač” Marine Šur Puhlovski

 

Izdavačka kuća v|b|z s velikim Vas zadovoljstvom poziva ljubitelje književnosti na predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski: Igrač . Predstavljanje će se održati u srijedu, 28. veljače 2018. godine, u 19:00 sati u Klubu Botaničar na Trgu M. Marulića 6, u Zagrebu.

 

Na predstavljanju sudjeluju: Marina Šur Puhlovski, Darija Žilić, Zoran Ferić i Drago Glamuzina , a ulomke iz romana će izvoditi Dunja Sepčić.

 

U romanu Igrač Marina Šur Puhlovski duboko zasijeca u maligne obiteljske odnose i razobličava hipokriziju društva u kojem živimo. Pripovjedačica dolazi u posjet svekrvi Bernardi u starački dom, zateče je kako spava, pa odluči da je neće buditi, nego će radije pričekati da se sama probudi. U tih petnaestak minuta čekanja zbijen je cijeli roman u kojem pripovjedačica virtuozno tranšira odnose unutar svoje obitelji, razobličava sve ključne životne ‘poduhvate’ majke i očuha svog muža Maksa, pokazuje koliko su se pogubno upisali u karakter svog sina, te koliko se i sama slabo nosi s Maksovim ljudskim slabostima. U sve je utkan i Maksov mladenački autobiografski roman, kao i Bernardini zapisi, čime se usložnjava perspektiva i daje glas svakom liku u tekstu.

 

 

Ukratko, Marina Šur Puhlovski napisala je kompleksan, gust, mračan i moćan roman.

 

 

 

 

 

Izvor: Izdavačka kuća v|b|z