Izvedba Papandopulove “Hrvatske mise” na koncertu Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić kojim slave 70.godina postojanja

 

Nakon iznimno uspješnog nastupa za koncertu Andree Bocellija u Zagrebu, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić priprema još jednu glazbenu poslasticu za posjetitelje. Naime, subotu 17.ožujka 2018.godine u 20:30 sati u bazilici Srca Isusova u Zagrebu, održat će se koncert kojim slave 70.godina postojanja, a za posjetitelje će izvesti izvedbu Papandopulove Hrvatske mise!

 

Riječ je o reprezentativnom vokalnom djelu duhovnog opusa Borisa Papandopula koje je nastalo 1938.godine,  a praizvedeno je 1942.godine. Akademski zbor Ivan Goran Kovačić  prigrliti će ovo djelo i učiniti privremeno svojim za 70. godišnjicu postojanja.
 

Fotografija: www.facebook.com/akademskizborivangorankovacic

 

 

“Moje je skromno mišljenje, da je ova Hrvatska misa po svojoj idejnoj i glazbenoj koncepciji skladana na svoj poseban i individualan način i da će ona pridonijeti makar maleni kamičak u izgradnji naše vokalne, a naročito duhovne glazbene literature.” – napisao je Boris Papandopulo u tekstu programa praizvedbe.

 

Zahtjevne solističke dionice ovog iznimnog a cappella djela realizirati će pod vodstvom svog umjetničkog voditelja, dirigenta Luke Vukšića, Zbor i vrhunski solisti – sopranistica Valentina Fijačko, altistica Sonja Runje, tenor Domagoj Dorotić i bariton Ljubomir Puškarić.

 

 

Izvor: www.facebook.com/akademskizborivangorankovacic