Predstava “Durica-Male ljubavi” otvara ovogodišnji “Naj,naj,naj festival”

Sve je spremno za početak 18. međunarodnog  Naj,naj,naj festivala, koji će u srijedu 4. travnja u 11:00 sati u Gradskom kazalištu Žar ptica, kako se očekuje, svečano otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 

Festival, koji je 2001. osnovala tadašnja ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave za proljetne školske praznike, u proteklih sedamnaest godina godina postao je renomirana kazališna manifestacija u Hrvatskoj i šire.

 

17-godišnja ljubav između Naj,naj,naj festivala i dječje publike rezultirala je 251 festivalskom predstavom od kojih je, postavši međunarodni 2007.godine, 54 bilo inozemnih i to: iz Japana, Jakutske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Finske, Belgije, Francuske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Bugarske , a Festivalske predstave pogledalo je  ukupno 70280 gledatelja.

 

18.izdanje kojim Naj,naj,naj festival obilježava punoljetnost, otvorit će predstava Durica-Male ljubavi, Ivice Bednjanca i Dunje Fajdić u režiji Renate Carola Gatice i izvođenju kazališta domaćina Žar ptice.

 

 

Fotografija:Gradsko kazalište Žar ptica

 

Zagrebačkoj publici u pet festivalskih dana od 4.- 8.travnja  predstavit će još 9 domaćih kazališta i to: Zagreba, Osijeka, Čakovca, Zadra Virovitice i Siska. U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz Rusije, Španjolske, Srbije i Italije. Predstave se izvode u gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu. Raspored predstava u prilogu.

 

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dramska umjetnica Marija Sekelez, kazališna kritičarka Nina Ožegović i redateljica Slađana Kilibarda. Najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će se nagrade Zlatne Žar ptice.

 

Sve predstave za građanstvo su besplatne , a ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.Rezervacije nisu moguće.

 

Fotografija:Gradsko kazalište Žar ptica

 

 

Izvor: Gradsko kazalište Žar ptica