Koncert djece i mladih pod nazivom “Glazba i svijet” u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

U  srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 19:00 sati u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se koncert u ciklusu Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu, a pod nazivom Glazba i svijet.

 

Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema pod ravnanjem dirigenata Daniela Ćolića i Ante Sladoljeva, a održavat će se u sklopu projekta Zelena knjižnica za Zelenu Hrvatsku.

 

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. El Sistema metodologija zasniva se na grupnom glazbenom educiranju unutar simfonijskog orkestra, kao jedinstvene društvene grupe koja se sastaje s temeljnim ciljem slaganja u ostvarivanju zajedničkog cilja.

 

„On je model idealne društvene zajednice jer se u njemu kroz zajedništvo i interakciju, zajedničko učenje i vježbanje, usvajaju najviše društvene vrijednosti. Djecu se uči ljepoti glazbe, a ujedno i odgovornosti, predanosti, toleranciji, ustrajnosti“, objašnjavaju u Udruzi.

 

Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema koji će nastupiti na koncertu okuplja djecu i mlade različite dobi, glazbenog predznanja i interesa, sa zajedničkom ljubavlju prema glazbi koju će prenijeti svim posjetiteljima koncerta.

 

Koncert Glazba i svijet održava se u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku kojem se Udruga SO DO – El Sistema pridružila sudjelovanjem na Zelenom festivalu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u rujnu 2017. godine.

 

Izvor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu