“Koncert za život” za Zakladu Ana Rukavina održat će se 29. ožujka 2018. godine

 

Zagrebačka filharmonija i ove će godine u četvrtak  29. ožujka 2018. godine s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati tradicionalni, deveti po redu, Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina .

 

Koncert će svojim nastupom uveličati svjetski poznati flautist Emmanuel Pahud pod ravnanjem šefa dirigenta Davida Danzmayra, a život će se slaviti uz čuvena djela iz majstorskih pera Mozarta, Čajkovskog, Pistona i Reineckea.

 

Emmanuel Pahud prva je flauta čuvene Berlinske filharmonije, a ovaj markantni i odmjereni flautist dosad je snimio više od 24 albuma za najprestižniju izdavačku kuću Warner classics. Ovaj fantastični Švicarac svira ručno rađenu flautu od 14-karatnog zlata, a glazba je njegova životna filozofija.

 

Svi koji žele uživati u raskošnoj glazbenoj večeri i održati sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, te njima u čast proslaviti život, mogu kupiti ulaznice na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr, kojim izravno podržavaju rad Zaklade Ana Rukavina.

 

Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 

 

Izvor: Zagrebačka filharmonija