Dvije nagrade za predstavu “Ljub…av-av” na 20. međunarodnom festivalu dječjih kazališta “Maslačak” u Sisku

 

Na netom završenom 20. međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak u Sisku, predstava Ljub…av-av Dramskog studia za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka osvojila je čak dvije nagrade- Nagradu za najbolju predstavu i Nagradu za najbolju scenografiju na Festivalu.

 

 

„Jako smo sretni i ponosni budući da smo u ovu predstavu uložili puno truda, rada i emocija. I bez nagrada znamo da smo postali ambasadori ljubavi, ali sada je priča dobila novu dimenziju i idemo dalje…Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj predstavi, hvala Udruzi Pobjede, osječkom Azilu, volonterima koji nas zauvijek inspiriraju i našim kerovcima kojima želimo da što prije nađu svog čovjeka. Živjela ljub..av-av!“ ističe Areta Ćurković, Voditeljica studija.

 

 

Riječ je predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu. Za režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek. U predstavi igraju:  David Uranjek, Niko Anić, Lea Vrbanić, Franko Cebić, Petra Prološčić, Renato Ivešić, Lora Kovač, David Šokman / Karlo Novaković, Mia Marković, Mihael Čevizović, Domagoj Pintarić i  Karla Grbešić / Matko Jukić.

 

 

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak u Sisku je nastupilo ukupno osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Prema ocjenama žirija, kojeg su činili Jelena Hađi – Manev, Damir Borojević i Silvije Vadla, nagrade su, uz  Dramski studio za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, osvojili i SKAD, Gradsko kazalište Požega i predstava (Vid) im te , voditeljica Marijana Matoković . Najbolja režija – Dramski studio Dada  KD Pinklec i Centar za mlade Čakovec i predstava Zoo . Posebna nagrada za inovaciju, Najbolje muške uloge (ansambl) i Najbolje ženske uloge (ansambl) Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej i predstava Kralj Ubu – Najbolja kostimografija.

 

 

 

Izvor:Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku