“Ogulinski festival bajke” ponovno otvara svoja vrata od 8. do 10. lipnja!

U Ogulinu će se od 8. do 10. lipnja održavati 13. Ogulinski festival bajke s bogatim i atraktivnim programom, nastavljajući tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta, koji se održava u zavičaju bajke – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i najviše inspiracije za svoje pisanje.

 

“U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama”, poručuje Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda grada Ogulina.

 

“Tijekom tri dana, od 8.6. do 10.6. Ogulin,  u pravom smislu postaje Grad PRIJATELJ DJECE. Od svih pristiglih prijava nije bilo lako izabrati programe, radionice, predstave koje će se moći pogledati tijekom tri festivalska dana. Sve predstave su besplatne. Na 6 lokacija ukupno će se održati 22 predstave, 16 pripovijedanja, uz brojne kreativne radionice i ostale  popratne sadržaje kao što je vožnja  turističkim vlakićem Bubi do polaganja ispita za vozačku dozvolu za letenje na metli. Kroz interakciju izvođača i posjetitelja, 13. Ogulinski festival bajke želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog sudjelovanja u pripremljenim programima” ističe Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke.

 

 

Izvor: 13. Ogulinski festival bajke