Koncert violinista Juliana Rachlina uz orkestar Zagrebačke filharmonije održat će se 08.srpnja na “Zagreb Classicu”

Nakon niza održanih vrhunskih koncerata na ovogodišnjem Zagreb Classicu , u nedjelju 08.srpnja u 21:00 sat pred zagrebačkom publikom nastupiti će velika glazbena zvijezda Julian Rachlin.

 

Violinist Julian Rachlin istaknuo kako Hrvatsku smatra svojom drugom domovinom, s obzirom da se od 2000.godineu Dubrovniku održava glazbeni festival koji je pokrenuo Julian Rachlin i prijatelji,  te se zahvalio i gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću na podršci koncertima klasične glazbe, jer bez podrške svih političkih opcija ona ne bi postojala.

 

Prema riječima ravnatelja Filharmonije Mirka Bocha, upravo je zahvaljujući podršci gradonačelnika prije tri godine i pokrenut festival Zagreb Classic. “Festival nastao po uzoru na Beč, naš Zagreb ima na Tomislavcu“, zaključio je Boch te najavio kako će program festivala iduće godine biti još bogatiji.

 

Nakon niza svjetskih glazbenih zvijezda od 2CELLOS do Gorana Bregovića, festival Zagreb Classic nastavlja tako s ugošćivanjem najvećih glazbenih zvijezda u Zagrebu, a Julian Rachlin – “violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona” (LA Times) – na otvorenoj pozornici Trga kralja Tomislava predstavit će se u dvije velike klasičnoglazbene uspješnice: Koncertu za violinu, KV 216 W. A. Mozarta te skladbi Liebesleid Fritza Kreislera.

 

Orkestar Zagrebačke filharmonije predvodit će ugledni talijanski maestro Pier Carlo Orizio, a program će uključiti i hrvatsku simfonijsku uspješnicu, Simfonijsko kolo Jakova Gotovca, potom Vltavu Bedřicha Smetane te Polovjecke plesove Aleksandra Borodina. Ulaz na koncert je kao i u slučaju svih ostalih programa festivala Zagreb Classic slobodan!

 

 

NEDJELJA, 8.7.2018. u 21:00 sati

Trg kralja Tomislava

 

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Dirigent: PIER CARLO ORIZIO

 

JULIAN RACHLIN, violina

 

Jakov Gotovac: Simfonijsko kolo, op. 12

Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za violinu i orkestar br. 3 u G-duru, KV 216

Bedřich Smetana: Vltava, simfonijska pjesma

Fritz Kreisler: Liebesleid

Aleksandar Borodin: Polovjecki plesovi iz opere Knez Igor

 

 

 

 

Izvor:Zagreb Classic