Sudionici prvog regionalnog kampa “Srebrenica Music Camp 2018” održali su veliki zajednički koncert za pamćenje

Članovi simfonijskih orkestara mladih Udruge SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA, sudjelovali su na prvom regionalnom kampu Srebrenica Music Camp 2018 zajedno s djecom iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

 

Kamp je organizirala udruga Kuća dobrih tonova iz Srebrenice, uz financijsku podršku Fonda Otvoreno društvo BiH i organizacije Bauern Helfen Bauern. Djeca su nekoliko dana vježbala repertoar koji pokriva i tradicionalne skladbe sve tri zemlje, ali i nekoliko poznatih pop obrada te su u Kulturnom centru Srebrenica nastupili zajedno.

 

Fotografija: Simfonijski orkestar mladih Udruge “SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA”

 

Ideja ovog glazbenog kampa je povezivanje djece i mladih kroz umjetnost i kulturu, kroz orkestralne i zborske radionice. Sudionici kampa imali su priliku raditi sa vrhunskim stručnjacima: g. Geraldom Wirthom, predsjednikom i umjetničkim direktorom jednog od najpoznatijih dječjih zborova – Bečkih dječaka, te Goranom Jerkovićem – ravnateljem Centra za kulturu i informacije Maksimir i umjetničkim voditeljem Komornog zbora Ivan Filipović. Ovakvim projektima život se vraća u Srebrenicu i to je osnovna ideja odlaska naše hrvatske delegacije – donijeti veselje, nadu i optimizam u ovu napaćenu sredinu.

 

Organizator kampa Kuća dobrih tonova provodi niz aktivnosti i projekata kako bi vratio vjeru u budućnost i motivaciju mladim ljudima. Imaju snažnu energiju i volju, ali i podršku partnera među kojima ćemo izdvojiti udrugu Bauern Helfen Bauern, koja radi niz dugoročnih programa kako bi se olakšao život u Srebrenici. Jedan od njih je podrška Kući dobrih tonova – multietničkom glazbenom projektu za djecu iz Srebrenice i okolnih mjesta koji okuplja više od 350 djece pružajući im sadržaj i obrazovanje koje je garancija svijetle budućnosti.

 

 

Izvor: Simfonijski orkestar mladih Udruge SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA