“Brodolomke” stvaraju nove životne obrasce kroz učenje o sebi

Najnoviji kazališni hit nastao u koprodukciji kazališta Moruzgva i Ludens Teatra pod nazivom Brodolomke, u režiji poznatog redatelja Krešimira Dolenčića uz dramaturgiju Ane Tonković Dolenčić, svečano će se praizvesti u četvrtak, 27. rujna u 20:00 sati u Ludens teatru u Koprivnici, te u nedjelju, 30. rujna 2018. u 20:00 sati, na Sceni Vidra u Draškovićevoj 80. Potom slijedi svečana premijera Brodolomki u Splitu 17.11. u 20 sati,  te će se time otvoriti i Mjesec Moruzgve u Dalmaciji.

 

Kako se ističe u najavi Brodolomke su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale.

 

Autorski projekt nastao je prema ideji i predlošku Ane Harmander Maras, a u predstavi glume snažna umjetnička imena poput Anite Matić Delić, Darie Lorenci Flatz, Sanje Milardović, Ecije Ojdanić i Luke Petrušića.

 

Što će učiniti žene zatvorene u četiri zida, te na koji način će u nesreći pokušavati otkriti novi život, svojstveni put i možda promijeniti sudbinu, možete provijeriti već 02.rujna na Sceni Vidra.