Centar za kulturu i informacije Maksimir raspisao natječaj za osnovne škole – „Fotografija i mladi“

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da se i ove 2018. godine priključe projektu “Fotografija i mladi”. Ovogodišnja tema je Zagreb i sport povodom 100 godina Sportskog saveza Grada Zagreba, u sklopu koje učenici mogu fotografirati sportske objekte, sportske događaje ili sportaše i rekreativce prilikom treninga.

 

Sudjelovati mogu učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola, a svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije dimenzija: 15 x 20, 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm. Krajnji rok za predaju fotografija jest 20. studenog 2018. Na poleđini fotografije obavezno je čitko napisati naziv fotografije, ime i prezime autora/ice, razred, školu i mentora. Svaki mentor dužan je e-poštom poslati popis u digitalnom obliku na e-adresu: tomislav.vukovic@gmail.com

 

Fotografije treba dostaviti (osobno ili poštom)  i na: Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, 10000 Zagreb, s naznakom: “Za natječaj Fotografija i mladi”.

 

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Mijo Vesović, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolje učeničke fotografije.

 

Učeničke fotografije bit će izložene i na izložbi u Muzeju grada Zagreba koja će se otvoriti 28. studenog 2018. godine. Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici će dobiti zahvalnice

 

Svi sudionici projekata Maske i Fotografija i mladi mogu besplatno razgledati izložbe i postav Muzeja grada Zagreba! Izložba učeničkih radova može se  razgledati do 9. prosinca 2018. godine.

 

Više informacija o natječaju možete pronaći i na webu Centra:

http://www.mojmaksimir.com/content/fotografija-i-mladi-poziv-na-suradnju

 

 

Izvor:Centar za kulturu i informacije Maksimir