Hrvatska glazbena mladež raspisala je Natječaj za Nagradu “Ivo Vuljević”

Hrvatska glazbena mladež kroz svoje dugogodišnje djelovanje pomaže, promovira i potiče napredak mladih glazbenika. Otkrivajući nadarenost kod mladih, pruža im potporu u nastupanju, usavršavanju i pronalaženju njihovog puta do velike pozornice. A svake godine se najtalentiranijem dodjeljuje Nagrada Ivo Vuljević za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje , a ovih dana raspisan je i natječaj za tu Nagradu koji traje do 09. studenog.

 

Hrvatska glazbena mladež od 1988. godine dodjeljuje nagradu Ivo Vuljević naistaknutijim mladim glazbenicima u protekloj godini i time usmjerava pažnju javnosti na njihov talent, trud i sposobnost.

 

„Nagrada Ivo Vuljević je nagrada za mladog umjetnika do trideset godina koja se ove godine dodjeljuje trideset i prvi puta. Dakle cijeli niz vrlo uglednih danas umjetnika dobitnici su te Nagrade. Prvi dobitnik je naš svjetski priznati hornista Radovan Vlatković ,zatim  Lovro Pogorelić , mladi umjetnik Ivan Krpan , Katarina Kutner i prošle godine violinist Luka Ljubas,  koji će ove godine 08. prosinca nastupiti na svečanom koncertu u Palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i tom prigodom biti će obznanjen novi dobitnik te Nagrade“  ističe red.prof.art Anđelko Krpan.

 

Nagrada vrednuje umjetnički doseg mladih umjetnika , a saznali smo zašto je ova Nagrada toliko značajna i što je sve potrebno za prijavu na Natječaj.

 

„Svakako je značajna i vrlo je vrijedno to imati u svojoj biografiji. Hrvatska glazbena mladež nastoji osim organizacije koncerta mladog umjetnika preporučiti i drugim organizatorima i na taj način mu otvoriti druge koncertne nastupe, ali u svakom slučaju ugled koji nosi ta Nagrada otvara mu i mogućnosti za neka zaposlenja“ rekao je red.prof.art. Anđelko Krpan.

 

 

NATJEČAJ

 

za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2018. godini.

 

Predloženi mogu biti mladi glazbenici, državljani RH pojedinačno, te vokalni i instrumentalni ansambli.

 

Svi prijavljeni na dan 31. prosinca 2018. godine moraju biti mlađi od 30 godina.
Pravo podnošenja prijedloga imaju pojedinci, udruge, ustanove i organizacije.

 

Nagrada Ivo Vuljević za 2018. godinu sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski i Hrvatske glazbene mladeži.

 

Prijave moraju sadržavati biografije glazbenika, pregled djelovanja i najistaknutijih umjetničkih ostvarenja u 2018. godini te kratko obrazloženje.

 

Prijave treba poslati na adresu:

 

HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ
Ul. Kneza Mislava 18, 10000 Zagreb
s naznakom: ZA NATJEČAJ.

 

 

Izvor:Hrvatska glazbena mladež