U GDK Gavella održan je “Gablec na gradilištu” na kojoj su pokazani radovi na sceni “121” vrijedni dvadeset milijuna kuna

U Gradskom dramskom kazalištu Gavella održan je Gablec na gradilištu, u slopu kojega je predstavnicima medija održano vodstvo kroz kazalište Gavellu kako bi vidjeli  u kojoj su fazi radovi Scene 121, a predstavljen je i novi ravnatelj Gavelle Dražen Ferenčina.

 

Iako  u GDK Gavella traju radovi oko scene 121 , a to se gotovo ne osjeti na kvalitetnom programu nove sezone , a prilog u tome ide i novi kazališni hit Kako je počeo rat na mom otoku za koji se traži karta više. No nakon održane premijere spomenute predstave došlo je i do smjene ravnatelja u GDK Gavella. Naime,  15.listopada istekao je mandat Borisu Svrtanu , a naslijedio ga je Dražen Ferenčina.

 

„Već dugi niz godina postoji želja u Gavelli za još jednim malim prostorom, ali zbog velikog broja glumaca i ansambla Gavella si nije mogla dozvoliti da na scenu stavlja neke komornije komade sa tri-četiri glumca na scenu. Tako da će se dobitkom scene 121 većina recentne svjetske dramaturgije koja je pisana u manjim i komornijim formama  imati priliku pojaviti se na Gavellinoj sceni“ rekao je ravnatelj GDK Gavella Dražen Ferenčina.

 

Novog ravnatelja osim  novih premijernih naslova  očekuju i radovi na novoj sceni 121 za koje je planirani završetak radova u svibnju 2019. godine. A sve je to financirano iz Grada Zagreba u čijem je vlasništvu kazalište Gavella.

 

„Gradsko kazalište Gavella je u cjelosti gradsko kazalište , te Grad u cjelosti financira drugu scenu 121. Za sada ide sve po planu i sveukupna investicija zaključno sa opremanjem nove dvorane bila bi otprilike dvadeset milijuna kuna“ ističe Ana Lederer , pročelnica Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

 

Dražen Ferenčina je s ponosom najavio  i prvu premijeru u svom mandatu, riječ je o Kiklopu Ranka Marinkovića, koji će  režirati Zlatko Sviben, a  premijera će se održati u veljači 2019.godine.

 

S novom scenom od početka iduće sezone, GDK Gavella  će biti dom  i manjih produkcija, a ugošćivat će i razne druge sadržaje, od promocija i književnih druženja, preko multimedijskih događanja i koncerata.