Lutkarski igrokaz „Doktor od životinjica“ Teatra Gavran gostuje 11.studenog u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku

U nedjelju 11. studenoga 2018.godine s početkom u 10:30 minuta u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku gostuje lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica” Dječje scene Teatra Gavran.

 

Kako se ističe u najavi , priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna, te primjerena djeci već od 3 godine. U ordinaciji šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj, pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo.

 

Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu te poznati lektirni pisac za mlade. Redatelj i kreator lutaka za ovu predstavu je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega lutke animirati i diplomirani glumci-lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović. Dramaturg na ovoj predstavi je Osječanin Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Glazbu i stihove je napisala Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, a oblikovatelj tona Neven Zebić.

 

U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima. Igrokaz je namjenjen djeci uzrasta od 3 do 9 godina.

 

 

 

 

Izvor: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku