Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić predstavila je knjigu karikatura “Oni”

U Zagrebačkom Kulturno informativnom centru održano je predstvljanje knjige karikatura pod nazivom Oni splitske slikarice  Tisje Kljaković Braić ,koja je svojim naoko jednostavnim karikaturama koje objavljuje na društvenim mrežama uspjela doseći nevjerojatnu popularnost, a knjiga  Oni objedinjuje svakodnevne crtice iz života jednoga bračnoga para.

 

Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić vrlo je aktivna na društvenim mrežama i to na jedan drugačiji način . Naime ona za razliku od većine korisnika drštvenih mreža svoje prijatelje i pratitelje nasmijama upravo sa svijom karikaturama i to karikaturama para nazvanog Oni.

 

„Knjiga karikatura Oni je zapravo je dosta jedinstvena knjiga u našim uvjetima u Hrvatskoj. S jedne strane riječ je o briljantnoj autorici koja je vrhnska slikarica i koja taj slikarski izričaj pretočila i dovela ga do same srži i njezine sve karikature koje govore ovdje o životu jednoga para , o intimi , o dvije osobe u svakodnevnim situacijama su kompozicijski u svakom smislu potpuno priljantni i jednostavno fantastični“ ističe glavni urednik Seid Serdarević.

 

Fotografija: www.facebook.com/fraktura.hr

 

Oni nisu izmišljeni par, oni su bračni par i to upravo Tisja i njen suprug Igor. Slikarica svojom pričom o njih dvoje priča zapravo priču o svima nama kroz jasne situacije, ali sa dalmatinskim humorom. U knjizi se nalazi oko stotinjak karikatura koje su podjeljene u cjeline karikature životnih partnera izvan kuće, u kući i u intimnim trenucima.

 

„Super sam se zezala ovih godinu dana i vidi šta se desilo , jedna knjiga gotovo monografsko izdanje. Još sebi ne mogu doći da je u biti  da je svakodnevnica doživjela jedan trijumf“ rekla je akademska slikarica Tisja Kljaković Braić

 

U svojim karikaturama slikarica je najčešće ta koja kreira  situaciju , dok je suprug taj koji se sporo kreće kroz prostor i najčešće komentira situaciju što je nekako tipično za ljude koje žive blizu mora.

 

Humor koji prizlazi iz stvarnosti , ali je specifičan za Dalmaciju  osvaja nas ne samo tematikom, već i prikazanim figurama koji ove crteže čine toliko zabavnima.