Kazalište Komedija je u novu kazališnu sezonu ušlo s obnovljenom dvoranom

Izvedbom komedije Michaela Wynnea Tulum u samostanu u režiji Aide Bukvić, otvorena je nova kazališna sezona kazališta Komedija , ali je javnosti predstavljeno i novo obnovljeno gledalište u koji je utrošeno oko dva i pol milijuna kuna.

 

„Sreća je ta da je kazalište Komedija nakon trideset godina doživjela jednu veću rekonstrukciju. Zamijenili smo sve stolce , obojali gledalište , promijenjene su sve instalacije i stavljena je nova rasvjeta. Zadovoljan sam i jedva čekam da krenu predstave i da to publika sve vidi“ istaknuo je ravnatelj Gradskom dramskog kazališta Komedija Krešimir Batinić.

 

Fotografija: Zorana Vukić©www.cro-kultura.com, Zagreb 2018.

 

Kazalište je prošle godine bilo obnovljeno u jednom manjem obliku što se tiče foyera i podrumskih prostorija, ali Batinić ističe da je plan obnoviti i garderobe za soliste i zbor , te se nada se da će se to dogoditi sljedeće godine.

 

S obzirom na to da se još uvijek ne nalaze u vlastitom prostoru , jako puno toga je potrebno, pa bi bilo najbolje kada bi kazalište nakon toliko godina dobilo vlastitu zgradu na novoj lokaciji , ističe Batinić.

 

Do kraja godine u novoj obnovljenoj dvorani u kazalištu Komedija posjetitelje očekuje i malo adventskog programa: Narodil se mladi kralj u suradnji  sa plesnim ansamblom LADO, potom Božićni koncert u koprodukciji škole pjevanja Husar i Tomičić ,te četiri novogodišnja koncerta nazvana Beč u Agramu.