Izložba “Najljepše priče časne sestre Samuele” uvest će Vas u pravi Adventski ugođaj

U Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena je retrospktivna izložba pod nazivom Najljepše priče časne sestre Samuele , posvećena je 25. godišnjici izložbenog djelovanja časne sestre Samuele Premužić, koja je tijekom godina je napravila više od tisuću jaslica, a svojim radovima predstavljala je Hrvatsku na brojnim međunarodnim izložbama.

 

„To je presjek mojega rada. Zapravo većinom je Božić , ali ima i Uskrs i jedan dio Svetog pisma koji mi je jako drag,  jer prolazeći kroz te slike , čitam i gledam Sveto pisamo , a da nemoram čitati. To je zapravo moj rad kroz moj život. Znači ovdje su radovi od mojih ranih početaka pa sve do dana danas i  sve ono što sam u tom periodu radila“ rekla je časna sestra Samuela , autorica izložbe.

 

Koristeći jednostavne i prirodne materijale Sestra Samuela nas ukrasima  od slame, drva i prirodnih materijala koje je mogla pronaći u okruženju,  na najljepši mogući način uvodi nas u Adventsko vrijeme.

 

Božićne jaslice, čestitke  i ukrašeni borovi sestre Samuele, možda će Vam poslužiti i kao ideja za Božićni poklon ili dekoraciju , stoga ako želite upravo nešto tako jednostavno , a pristupačno napraviti ili  pokloniti , otiđite do Etnografskog muzeja u Zagrebu i razgledajte izložbu koja traje sve do 15.siječnja 2019.godine.

 

Tijekom Adventa  u Etnografskom muzeju u Zagrebu održat će se i prigodan program i radionice za građanstvo,  od 27.studenog do  15.siječnja 2019.godine ,  a za više detalja o samom programu , posjetite www.emz.hr