Rasprodani su svi ručno izrađeni psići na premijeri mjuzikla “Divan Božić”

U Gradskom kazalištu  Žar ptica održana je  premijera Božićnog mjuzikla za djecu Divan Božić te je održan i  veliki donatorski projekt Nije sam onaj koji ima prijatelja kojim se pomoglo Udruzi Hrabri telefon.

 

„To je jedna vesela i topla Božićna priča o djedu Božićnjaku, problemu s darovima, o nestanku darova i kako to na kraju biva sa predstavama u prosincu to se sve na kraju liepo završi“ rekao je Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica.

 

Režiju potpisuje Robert Bošković, koreografkinja je Tihana Strmečki , a pjesme su nastale prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić, dok je glazbu napravio  Bojan Jambrošić. Uloge tumače: Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Zoran Pribičević i Vesna Ravenšćak Lozić.

 

Mjuzikl Divan Božić , inspiriran je filmom Divan život Franka Capre, a  popraćen je donatorskim projektom Nije sam onaj koji ima prijatelja , pa su za posjetitelje pripremili malog ručno izrađenog psića koji je bio nositelj ove humanitarne priče.

 

Humanitarna akcija za Hrabri telefon / Fotografija: www.facebook.com/Gradsko-kazalište-Žar-ptica

 

„Mi smo htjeli našu predstavu povezati sa humanitarnom pričom , te smo se povezali sa ljudima koji rade za Hrabri telefon . Oni kroz prosinac imaju akciju gdje prikupljaju sredstva za svoje djelovanje , tako da smo odlučili na jednoj predstavi napraviti donatorsku izvedbu , te ćemo prihod od premijerne izvedbe uplatiti na njihov račun .

U predstavi također imamo i jednog krpenog psića koji glumi igračku , te smo po uzoru na njega napravili neodrđeni broj replika,  koji su iz Udruge Hrabri telefon prodavali , te također sav prihod od te prodaje ide Udruzi Hrabri telefon“ ističe Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica.

 

A kako je psić upao u priču Divnog Božića  i kakvim uspomenama odiše možete provjeriti u GK Žar ptica.