Vodimo Vas na dječju predstavu „Ljepota naše različitosti“ Medley Teatara!

Na međunarodni Dan migranata 18. prosinca u 18:00 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, održat će se premijera nove dječje predstave Ljepota naše različitosti Medley Teatara.

 

Kako se ističe u najavi dječja predstava Ljepota naše različitosti motivirana je izbjegličko-migrantskom krizom i iskustvom volontiranja glavnih glumaca s djecom izbjeglica i migranata iz različitih ratom zahvaćenih područja.

 

„Ideja oko nastanka predstave je nastala spontano. U proljeće ove godine  Ena i ja smo se našli i zaključili smo da smo i ona i ja tokom izbjeličkih valova bili u kampovima i prihvatilištima gdje smo volontirali sa odraslima i sa djecom. Zaključili smo da nas je ta tema dosta dotakla, jer smo oboje senzibilni i osjetiljivi na sve grupacije u društvu koje su diskriminirane. Ena mi je onda rekla da je napisala jedan tekst koji je napisan za predstavu sa dvoje glumaca i tako smo počeli s radom na predstavi“ ističe Marin Bukvić.

 

Riječ je o dvije životinje rodi i slavuju koji putuju iz Afrike do Europe. Drugim riječima to je metafora za izbjeglice i rutu kojom se kreću, jer naime , izbjeglice se kreću putem kojim se kreću ptice selice. Ulogu rode tumači Ena-Sanan Hdagha, dok slavuja tumači Marin Bukvić. Predstava progovovara  o različitosti, prihvaćanju, razumijevanju i toleranciji, a  prije svega potiče širenje ljubavi i mira između različitih.

 

Predstava nema dobno ograničenje, no prilagođena je uzrastu djece od četiri do deset godina.  Portal www.cro-kultura.com za svoje čitatelje pripremio je 3×2 ulaznice za predstavu , a sve što trebate učiniti je javiti nam se na našu email adresu zorana.vukic@cro-kultura.com i poslati nam svoje podatke : ime i prezime, adresu i kontakt. Dobitnicima ulaznica ćemo  povratno kontaktirati. SRETNO!