Dodjeljene su ULUPUH-ove Nagrade za 2018.godinu

Povodom šezdeset osme godišnjice od osnutka ULUPUH-a i  pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba,  u staroj Gradskoj Vjećnici održala se Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2018. godini , a uz brojne nagrade proglašeni su i počasni članovi ULUPUHA-a.

 

„Zadovoljstvo nam je da nam Gradska skupština grada Zagreba pruža priliku i prostor da te Nagrade dodjelimo u ovako svečanom okruženju u primjerenom značaju koje te Nagrade sa sobom nose i nadamo se da ćemo to moći upriličavati tako i dalje“ ističe Maša Štrbac ,voditeljica Galerije ULUPUH.

 

Nagrada ULUPUH-a za životno djelo dodijeljena je scenografu Dragi Turini , Nagrada za najbolji izložbeni projekt dodjeljena je projektu  Mare Modul – keramička staništa za podmorje,  Nagrada za najbolji izdavački projekt dodjeljena je projektu Vanda Pavelić Weinert u 2018. godini, te Nagrada za najboljeg mladog umjetnika dodjeljena je Barbari Vujanović, povjesničarki umjetnosti i višoj kustosici Atelijera Meštrović u Zagrebu.

 

„Pa iznimno  mi puno znači jer mi je ova godina bila vrlo intenzivna , a tu je i knjiga Meštrović i Česi koju smo objavili , a posebno mi je drago jer sam kustoski posao počela kroz ULUPUH, dakle prvu izložbu sam ostvarila u Galeriji ULUPUH , dakle bavila sam se tada sa mladim ilustratorima tako da je to nekako zaokruženo vraćanje  na početke“ rekla je Barbara Vujanović , viša kustosica Atelijera Meštrović u Zagrebu

 

Osim navedenih nagrada, uručena je i Pohvala za najbolju samostalnu izložbu Blockhead: Disoriented Series  autoru Marku Zubaku.

 

„Dobio sam nagradu na najbolju samostalnu izložbu Blockhead: Disoriented Series  u 2018.godini i to je prvi put da ULUPUH dodjeljuje takvu Nagradu i eto ove godine dodjelili su je mene, a ja se tome nisam nadao. Kada sam saznao za to , za mene je to bilo prekrasno iznenađenje pogotovo jer se radi o dvije nagrade“ ističe umjetnik Marko Zubak.

 

Priznanje za poseban doprinos Udruge dodijeljeno je likovnoj kritičarki Višnji Slavici Gabout.  Počasnim članovima proglašeni su: umjetnik  Marko Zubak , povjesničar umjetnosti Zdenko Tonković i fotograf Miroslav Arbutina Arbe .