Pedeseta izvedba komedije “Sve o ženama” Teatra Gavran

Teatar Gavran će 25. siječnja u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski izvesti 50. izvedbu komedije  “Sve o ženama”, u režiji Mladene Gavran, a u interpretaciji glumica Kristine Krepele, Lane Gojak i Katarine Arbanas.

 

“Bilo mi je istinsko zadovoljstvo raditi s mladim talentiranim glumicama. Prije osamnaest godina sam glumila s kolegicama Doris Šarić-Kukuljicom i Ksenijom Pajić, u režiji Nine Kleflin u praizvedbi ovoga teksta u produkciji Epilog Teatra. Nakon ove vremenske distance ponovno sam prošla cijeli proces, ali ovoga puta sam bila s druge strane rampe kao redateljica, nastojeći donjeti na scenu jedan novi glumački senzibilitet bliži današnjem vremenu. Sretna sam što predstava ima lijepi život pred brojnom publikom” ističe redateljica predstave Mladena Gavran.

 

Riječ je o najizvođenijem kazališnom tekstu Mire Gavrana s pedeset i dvije premijerne izvedbe diljem svijeta , koja  sadrži emotivne i dramske elemente. Premijerno je izvedena prije nepunih godinu dana, naišavši na iznimno topao prijem kod publike i kritike.

 

“Deset mjeseci i pedeset izvedbi predstave“Sve o ženama! Mogu samo reći vauuu! Ponosna ali i beskrajno zahvalna Mladeni i Miri što su mi omogućili da budem dio ove prekrasne priče! Ova predstava je svakako prava poslastica za svaku glumicu! I nakon pedeset izvedbi i dalje osjetim apsolutno jednaki žar prije svake izvedbe, a tome zahvaljujem i našoj predivnoj publici u Zagrebu, ali i širom Lijepe naše koja nas svugdje dočeka širom otvorena srca i puni želje da čuju svaku našu riječ i zajedno s nama dožive i prožive sve emocije. Predivno je iz izvedbe u izvedbu igrati pred punim dvoranama i dobivati tako sjajnu podršku publike! Neopisivo! I razlog zbog kojeg to i radim! I nakon pedeset izvedbi i dalje kao glumica trazim nova riješenja,neke nove trenutke u suigri s kolegicama na sceni i osjećam kako iz izvedbe u izvedbu moje uloge i dalje rastu“nadodala je glumica Kristina Krepela.

 

Fotografija:www.teatar-gavran.hr

 

„Prošlo je nešto manje od godinu dana od premijere, a mi već slavimo pedesetu izvedbu. To mi pričinjava veliku radost i zadovoljstvo, predstava je vrlo tražena, gotovo uvijek rasprodana, publika diše s nama, smije se, plače.. I to je najbolja nagrada koju sam si mogla poželjeti”rekla je glumica Lana Gojak.

 

„Igrati u ovakvoj predstavi za glumca je sreća i privilegija. Jako sam puno naučila, kako u procesu proba tako i igranjem.Naši glumački zadaci nisu nimalo jednostavni, ali su izuzetno zanimljivi i izazovni. Osobito zbog brzine transformacija koja je, čini mi se, u formalnom smislu najupečatljiviji dio ovog rada. Gotovo bih rekla da je ovakvom komadu potreban jedan poseban glumački zanat kojemu te zaista netko mora naučiti, a ja sam imala sreće nabasati na sjajnu učiteljicu. Mislim na Mladenu, naravno. Svaka izvedba je drugačija, jer je svaka publika drugačija i to je uvijek specifično iskustvo. Igranjem predstava dobiva neki svoj unutarnji život koji iz izvedbe u izvedbu raste, postaje bogatiji i iskustveniji. Zato je predivno imati priliku toliko puta odigrati neku predstavu. Čini mi se da je u današnje vrijeme to zaista rijetkost” rekla je glumica Katarina Arbanas.

 

U ovoj predstavi neobične strukture gledatelji će uživati u velikim i upečatljivim glumačkim transformacijama. Naime,  tri glumice igraju svaka po pet različitih uloga počevši od djece vrtićke dobi pa sve do vremešnih starica u domu umirovljenika.