“Noć Harry Pottera” oduševila mnogobrojne posjetitelje

Globalno manifestacija Noć Harryja Pottera koja se od 2014.godine održava  u Velikoj Britaniji  i diljem svijeta, napokon se održala i u Hrvatskoj i to u Hoću knjigu Megastoru, a samo događanje privuklo je djecu, ali i odrasle koji su odrastali čitajući ovaj serijal od ukupno sedam romana .

 

Serijal od sedam romana koje je napisala J.K.Rowling , a opisuju avanture mladog čarobnjaka Harry Pottera , obuhvatili su maštu kako mladih tako i starijih  čitatelja , čija popularnost iz dana u dan raste . Prilog tome idu i filmovi koji su nastali prema spomenutim romanima. Čarima Harry Pottera nije odolila niti mnogobrojna Hrvatska publika , koja se po prvi puta u Hrvatskoj povijesti okupila u Noći Harry Pottera koja se održala u Hoću knjigu Megastroru.

 

Fotografija: Zorana Vukić©www.cro-kultura.com, Zagreb 2019.

 

„Do nas je krajem prošle godine došla informacija da u svijetu postoji Noć Harry Pottera koja u Hrvatskoj  nije nikada bila organizirana do sada , kao niti u regiji. Vidite i sami situaciju koja vlada u knjižari u kojoj vlada interes i ogroman broj Harry Potter fanova. Mi inače svaki mjesec u našim knjižarama imamo Radionice Ministarstva magije , kao i druge radionice, međutim Radionice Ministarstva magije su osjetno posjećenije od ostalih. Harry Pottera vole svi i mladi i stari  i zato kada smo čuli za ovu noć rekli smo da mi to jednostavno moramo organizirati za naše posjetitelje“ rekla je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga Hoću knjigu megastorea.

 

Svijet magije Harry Pottera postao je popularan prije dva desetljeća, a fenomen se proširio globalno , što niti ne čudi jer su romani o istoimenom liku godinama na vrhu ljestive najposuđivanijih i najprodavanijih knjiga.

 

Veliki broj posjetitelja Noći Harryja Pottera ove se godine odlučio upustiti u Radionice Ministarstva magije,a mogli su uživati u Lovu na čarobne knjige, Stand up nastupima, kvizovima i radionicama; svega čemu bi se jedan pravi Harry Potter fan mogao nadati.