U Galeriji Kranjčar otvorena je izložba “Dinamovo proljeće”

I ljubitelji sporta ovih dana imaju razloga za veselje . Naime, u Galeriji Kranjčar otvorena je izložba Dinamovo proljeće koja je nastala po istoimenom projektu Udruge Dinamo to smo mi, s ciljem vraćanja identiteta Dinama Zagrebu i građanske potpore klubu, na najboljem je putu da budu ostvaren.

 

Kako se ističe u najavi , na izložbi su se mogle razgledati stare članske iskaznice iz 60-ih i 80-ih godina, Lamzin i Čerčekov dres s misije osvajanja Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, lopte s europskih utakmica pa sve do ovosezonskih zastavica s popisima svake od utakmica na putu prema dugo sanjanom europskom proljeću Dinama nakon 49 godina zaintrigirale su svakog od posjetitelja i malo tko je otišao razočaran kući.

 

Fotografija: Udruga “Dinamo to smo mi”

 

“Prepuna galerija već prve večeri je dokaz kako smo pogodili s idejom i kako Dinamo živi među svakim od nas, među mnogima u Zagrebu, ali i ostatku Hrvatske. Drago mi je da se svima svidjelo kako smo prezentirali povijest kluba i pozivamo sve da dođu i razgledaju izložbu”, rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge Dinamo to smo mi.

 

Otvorenje izložbe je privuklo veliki interes javnosti , a među prisutnima su bili Rene Bitorajac i Tarik Filipović, Dinamove legende poput Slavka Ištvanića, Darija Šimića i Filipa Blaškovića, povjesničara umjetnosti Zvonka Makovića i drugih.

 

Fotografija: Udruga “Dinamo to smo mi”

 

Jedni od najzaslužnijih za ostvarenje ove izložbe su svakako Krešimir Barić i Tomislav Rončević koji su dva ponajveća Dinamova kolekcionara koji su godinama sakupljali izložene predmete.

 

“Ja sam čovjek s tribine, koji prati Dinamo na Maksimiru i na gostujućim utakmicama već desetljećima. Presretan sam što su ljudi ovo prepoznali. Kada me pitaju koliko vrijedi sve što imam, kažem im da to jednostavno nemaju cijenu. Danas svaki igrač dolazi na utakmicu i čekaju ga četiri dresa, a mi imamo dresove iz perioda kad ih je cijela ekipa imala 14 ili 15. Ovo služi tome da i buduće generacije dinamovaca odgojimo i poučimo o kulturi i veličini kluba kojeg svi volimo” ističe Krešimir Barić

 

“Ovo me vraća u djetinjstvo, kada me otac vodio na utakmice. Tada sam mogao samo sanjati da ću igrati u Dinamu i biti dio ove priče, a sada sam neizmjerno ponosan što sam dao i svoj mali pečat u povijesti ovog kluba” rekao je Dario Šimić

 

Legendarni Slavko Ištvanić pohvalio je inicijativu: “Bitno je održavati dinamovsku tradiciju. Izložba je sjajna i pozivam sve one kojima je Dinamo u srcu da dođu i na ostale događaje europskog proljeća, a posebno na koncert 23.2. u Domu sportova kada ćemo svi nazdraviti Dinamu”.

 

Izložbu Dinamovo proljeće možete razgledati  do 19. veljače, a ulaz je besplatan.