Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je  Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti , te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo.

 

Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu. Natječaj je otvoren od 20. ožujka do 5. srpnja 2019. godine.

 

Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. Rukopis mora biti uvezan i dostavljen u četiri primjerka na adresu:

 

Gradska knjižnica Kaštela

(Za natječaj „NAJBOLJI NEOBJAVLJENI HRVATSKI POVIJESNI ROMAN“)

Trg palih za domovinu 1

21212 Kaštel Sućurac

 

Uz rukopis je obvezno priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).

 

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Molimo autore da na rukopis romana napišu zaporku, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze: zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.

 

Rok za prijavu radova: do 5. srpnja 2019. godine.Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2019. godine.Rukopisi se ne vraćaju.

 

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kn (deset tisuća kuna), a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Autor osobno sklapa ugovor s Nakladom Bošković.

 

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2019. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.Organizator natječaja je Gradska knjižnica Kaštela.

 

 

Izvor: Gradska knjižnica Kaštela