Obilježite “Noć knjige” 2019. uz omiljene likove i junake iz svijeta knjige i stripa

Osmu godinu zaredom diljem lijepe naše 23.travnja održavat će se književna manifestacija Noć knjige koja osim što potiče čitanje, progovara  o literaturi i književnosti, te o svemu onome što knjiga predstavlja.

 

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja) osmu godinu zaredom održava se književna manifestacija Noć knjige koja ove godine ima  posebnu temu Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa.

 

Temom „Omiljenih likova i junaka iz svijeta knjige i stripa”, željeli smo potaknuti na promišljanje o likovima koji su nam bili važni, s kojima smo se mogli poistovjetiti, likova s kojima smo odrastali, putovali i otkrivali nepoznate krajeve, a smatramo da bi upravo ta tema mogla biti zgodna i interesantna našim posjetiteljima“ istaknula je Dobrila Zvonarek, član organizacijskog odbora Noći knjige.

 

Upravo  zaštitini junak iz svijeta knjige  koji bi mogao privući veliki interes među mlađom publikom je Knjigomir koji je ujedno i zaštitini znak ovogodišnje manifestacije .Posebne moći stekao je upravo zahvaljujući knjigama, a misija mu je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.

 

Ukupno 800 programa prijavljeno je ove godine , a manifestacija će se odvijet u knjižnicama, knjižarama, jedinicama lokalne samouprave , staračkim domovima, kaznionicama, ali i u vlakovima i  trajektima.

 

„Programi posvećeni najmlađima odvijat će se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a donose mnoge kreativne i maštovite radionice od kostimiranih zabava s omiljenim likovima, likovnih radionica, radionica izrade stripa, raznih igara i čitaonica do igrokaza, te lutkarskih i dramskih predstava, dok će se odrasla publika  imati prilike okupiti oko svojih omiljenih likova, ali u brojnim drugim programima koji će se odvijati u  174 grada i mjesta širom Hrvatske“rekla je tim povodom Iva Perković, član organizacijskog odbora Noći knjige.

 

Noć knjige istraživat će junake koji su nas inspirirali i nadahnjivali , a započet će predstavljanjem najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj.