Na “Šestim danima Teatra Gavran u Malom Lošinju” publika će uživati u najnovijim i najizvođenijim Gavranovim kazališnim komadima

S hit komedijom Mire Gavrana Sve o muškarcima, 18.srpnja otvaraju se Šesti dani Teatra Gavran u Malom Lošinju, na kojima će domaća i inozemna publika imati prilike vidjeti hit predstave za odrasle , ali i djecu, koje su proizašle iz Teatra Gavran.

 

Kako se ističe u najavi , u predstavi Sve o muškarcima  muški svijet se razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti.

 

Predstava se izvodi na Ljetnoj pozornici Kina Vladimir Nazor u Malom Lošinju u 21:30 sati , a glavnim ulogama nastupaju Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović, dok režiju potpisuje Mladena Gavran koja je prošle godine režirala i hit komediju Sve o ženama.

 

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Janeira pa do Moskve, a u Pragu je imala više od 500 repriznih izvedbi, a u Krakovu više od 400. Brzi dijalozi, te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije.

 

Fotografija: Zorana Vukić©www.cro-kultura.com, Zagreb 2019.

 

Zatim će se 21. srpnja u 21:00 sat na Ljetnoj pozornici Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj održati izvedba novog lutkarskog igrokaza za djecu Mudra sova i lukava lisica autora Mire Gavrana, u kojoj će nastupiti vrsni mladi i talentirani glumci – lutkari Luka Bjelica i Davor Kovač, što je rezultiralo glumačkim ostvarenjem zavidne razine.Režiju potpisuje redatelj i glumac Jakov Gavran.

 

U ovoj veseloj i edukativnoj priči za najmlađe radnja se događa u šumi, a glavni junaci su šumske životinje , koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića. U nježno edukativnoj predstavi djeca će se susresti s marljivom vjevericom čiju zimnicu ukrade lisica i koja uz pomoć mudre sove uspijeva povratiti svoje blago, ali i steći samopouzdanje koje je u životu nužno svakom živom biću. Igrokaz je namijenjen djeci uzrasta do devet godina.

 

Komedija “Sve o ženama” Teatra Gavran / Fotografija: Deyan Barić

 

Šesti dani Teatra Gavran u Malom Lošinju zatvoriti će se 25.srpnja izvedbom hit komedije Mire Gavrana Sve o ženama, koja je najizvođeniji Gavranov kazališni tekst do sada,a imao je čak 52 teatarske premijere od New Yorka, Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa , pa sve do Pariza, Moskve, Mumbaija, Bratislave, Praga, Zagreba, Sarajeva, Mostara, Krakova, Bangalorea…

 

Predstava se izvodi na Ljetnoj pozornici Kina Vladimir Nazor u Malom Lošinju u 21:30 sati , a u glavnim ulogama nastupaju tri sjajne glumice Kristina Krepela, Lana Gojak i Katarina Arbanas u kojoj svaka tumači po pet različitih uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepliću, dok režiju potpisuje Mladena Gavran.

 

Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija vodeći vas prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.