Nogomet za pet – priče koje ne smijete propustiti!

Sanja Polak dobro je poznato ime među djecom koja vole čitanje i među roditeljima koji za svoju djecu traže poučne, tople i životne romane. S njezinim Dnevnicima Pauline P. odrastale su generacije, a i Petrica pričalica, baš kao i Ema i Jan uveseljavaju brojne čitatelje i njihove obitelji. Sanja Polak i na stručnoj se razini bavi djecom i čitanjem pa su njezine knjige doista prava mala blaga za one koji tek stvaraju čitateljska iskustva. Budući da je prošli tjedan bila godina dana od nogometnog srebra naše reprezentacije, ovaj tjedan vam donosim zbirku priča koja će kod mnogih osvojiti zlato.

Zoran Maljković i Mozaik knjiga donose Nogomet za pet, zbirku priča za koju su Sanju Polak još jednom nadahnuli njezini učenici čije se zgode ovaj put vrte oko najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometa i jedne neobične nogometne lopte. U pričama ćete susresti pet dječaka i njihove obitelji koji će igrajući nogomet i družeći se, kako međusobno tako i s vršnjacima, puno spoznati i naučiti. Ovim pričama Sanja Polak još jednom dokazuje da junaci za priču mogu biti posvuda oko nas, da je smijeh najbolji lijek i da razgovor uvijek pomaže. Prijateljstvo, talenti, prve ljubavi i obitelji nenametljivo su protkani motivi u rečenicama u kojima se svako dijete može pronaći, a čak i roditelji ponešto naučiti.

Nogomet za pet zbirka je priča koja će potaknuti da uzmete loptu u ruke i zaigrate, da promislite ima li i u vašoj okolini neka priča za koju treba čuti, nepravda koju možete ispraviti ili radost za podijeliti. Zbrika je ovo priča za pet koja još jednom dokazuje da male stvari doista čine život ljepšim, a koju će vaši najmlađi pročitati u dahu!