Gdje je psihijatrica i kako teče život?

Marilena Dužman novo je ime na hrvatskoj književnoj sceni, a u vlastitoj nakladi uz urednike Nataliju Grgorinić i Ognjena Rađena donosi roman zanimljivog naslova Gdje mi je psihijatrica?.

Roman je to u kojem pratimo tri lika – Marijanu, Gorana i Anu, no bit ćete strašno u krivu ako pomislite da se radi o nekakvom uobičajenom ljubavnom trokutu. Radnju pratimo iz njihovih gledišta, upoznajemo im živote i okolinu, a sve se odvija u malom istarskom mjestu pa je radnja dodatno obogaćena prekrasnim morskim krajolicima. Ovaj roman među svojim koricama krije svu puninu života, i lijepe i ružne trenutke, i razočaranja i trenutke koji oduzimaju dah. Prisutne su tu obiteljske spone, međuljudski odnosi, neočekivani obrati, trenutci kad se s likovima i smije i plače. Teške sudbine, odrastanja i promjene uklopljene su u jedinstven roman koji ne ostavlja ravnodušnim. Kako pronaći osobe za cijeli život na neočekivanim mjestima, ima li povratka u nekim odnosima, što je to zapravo obitelj i kako se sa situacijama nose različite generacije – na sva ta pitanja autorica i daje i traži odgovore. Nesputane i iskrene emocije popraćene i ispisane iskrenim, jednostavnim i vrlo živim stilom u prvome licu držat će vas uz roman od prve do posljednje stranice. Govor likova je prirodan, čak i psovke dolaze na mjestima gdje se čak i samo čitajući zagunđa, a s likovima se posve lako poistovjetiti.

Obiteljske zavrzlame, prijateljstva na kušnji, životni ponori, ali i međusobna podrška, poštovanje i u konačnici ljubav smješteni u malo istarsko mjesto razlozi su zbog kojih ovaj roman nećete ispustiti iz ruku. Pročitajte i saznajte zašto je uopće potrebna psihijatrica iz naslova!