Osveta, ljubav i odlična priča

Jurica Novak čitateljima donosi svoj roman prvijenac Revolveraši. Naklada Ceres i urednik Dragutin Dumančić prepoznali su nešto novo i drugačije, roman u koji je smješten kaubojac u koricama. Autor daje kratak predgovor u kojem pokazuje poznavanje materije i uspostavljene intermedijalne veze prije nego nas uvede u napetu i uzbudljivu priču.

Revolveraši su roman kružne kompozicije koji započinju strašnom nepravdom učinjenom jednoj obitelji čiji sin John gori za osvetom i koji postajući lovcem na glave čini sve da tu osvetu i ostvari. U romanu pratimo dogodovštine iz dobro nam poznatih lokacija koje smo uglavnom gledali na televizijskim ekranima, a sad su se one preselile između korica. Kauboji, Indijanci, markantni jahači, lijepe žene i salooni kulise su i akteri između metaka i ljubavi, osvete i potrage za smirajem. Jurica Novak napisao je roman koji odlikuje jednostavan stil, ali bogata slikovitost; stvorio je likove koji pokazuju cijelu paletu emocija i radnju koja je brza i dinamična. Roman je to koji ćete pročitati u dahu, a poglavlja će vam postajati filmske scene. Ljubav prema obitelji, želja za osnivanjem vlastite, želja za osvetom, kultna imena westerna i povijesti – sve se smjestilo u rečenice i stavljeno je pred čitatelje ukoričeno jednostavnom naslovnicom bogate boje. Događaji koji vas neće ostaviti ravnodušnima, pošalice koje će vas nasmijati i likovi koje ćete pamtiti jamče čitateljski užitak. Ako volite ovaj žanr, roman će vas razveseliti svojim bogatstvom likova i toga svijeta, a ako ste tek otkrili saloone, kauboje i Indijance navest će vas da ih pobliže istražite.

Jurica Novak doista je ispisao poslasticu, spojio je maštu, igru i povijest u roman koji se ne ostavlja od prve do posljednje rečenice, a Revolveraši nipošto neće biti čitateljski pucanj u prazno, nego naprotiv – u sridu!