Ljubav u svim oblicima

Beletra i urednica Sandra Pocrnić Mlakar donose pravu poetsku poslasticu. Obično se smatra da su ljudima iz tehničkog područja draže brojke od riječi, no Davor Krivski dokazuje suprotno. Inženjer strojarstva i brodogradnje posvetio se Ljubavi i napisao jedinstvenu zbirku poezije nazvanu Kolekcionar ljubavi.

Kolekcionar ljubavi zbirka je koja osvaja ponajprije vizualnim identitetom, obogaćena ilustracijama Dalibora Talajića. Devet cjelina obuhvaća preko stotinu pjesama, a sam uvod zbirke može se smatrati umjetničkim djelom za sebe jer je povezan s Oliverom Dragojevićem, a i daju se iščitati brojne veze s umjetnošću. Poezija je to ljubavi i duše, inetrmedijalna i intertekstualna, bogata emocijom, pa čak i blagom erotikom koja oplemenjuje stihove. Prisutni su motivi grada, ljubavi, samoće, poljupca, ali i strasti. Motivi su tu i obitelji, mora i kave, svega onoga što život čini životom. Opjevani su tankoćutnim i iskrenim senzibilitetom, obogaćeni malim uvodima, a stih je i slobodan i vezan, što dodatno naglašava pjesničko umijeće. Davor Krivski svoje stihove slaže iskreno i nesputano, ne skrivajući svoj senzibilitet za svijet.

Zbirka je ovo koja u sebi objedinjuje brojne motive, ističući Ljubav kao glavni. Pokretač, sila koja nas tjera dalje, motiv i bogatstvo života koje se javlja u brojnim oblicima. Čak i kad je slomljena, ona je jedinstvena i snažna, a Davor Krivski na to podsjeća u svojim pjesmama. Ne propustite provjeriti što je između korica uvrstio kolekcionar Ljubavi i prepustite se da vas Ljubav ponese!