Poezija koja otvara dušu

Ana Čagalj mlada je trogirska pjesnikinja koja polako, ali sigurno pronalazi svoje mjesto na hrvatskoj pjesničkoj sceni. Iza nje su već dvije zbirke pjesama, a i treća traži svoj put do čitateljske publike. Ogranak Matice hrvatske u Trogiru i predsjednica Danka Radić izdavački su stali iza autorice te čitateljskoj publici predstavili zbirku Moje Ja III.

Moje Ja III zbirka je koja odiše poetskom zrelošću. Iako autorica kaže kako je zbirka sadržajno malena, to ne umanjuje njezinu značenjsku puninu, kao ni pjesničku vrijednost. Već samim naslovom Moje Ja Ana Čagalj ne libi se čitateljskoj publici ogoliti dušu, opjevati intimni svijet i staviti srce u stihove. Njezina zbirka vezuje gotovo univerzalne motive ljubavi, vremena, sutrašnjice u splet stihova u kojima se svatko može pronaći, a ne boji se autorica niti tematike prevare, neuspjelih veza i neizvjesnog, varljivog Sutra. U stihovima je  utkano njezino senzibilno i empatično biće kojemu je jezik način da se izrazi i otkrije svijetu. Motive poput vitezova, plesa, pejzaža autorica uklapa u pjesničke slike koje dotiču čitateljsku dušu i potiču na razmišljanje i propitivanje sebe i svijeta oko sebe vodeći se stihovima kao lirskim putokazom duše. Stihovi su njezino oružje, ljubav nadahnuće, a svijet koji ju okružuje izvor motiva kojima stihove obogaćuje gotovo bolno iskreno i nesputano. Iako joj je poezija nježna i pjevna, Ana Čagalj svojim stihovima daje snagu ženskosti i života puštajući tako svoju čitateljsku publiku da zajednički s njom otkriva sva moguća značenja i iskrene emocije često zaboravljene u vrtlogu suvremenog svijeta.

Ako zavirite u Ja Ane Čagalj koje vam u stihovima nesebično daje na dlan, zavirit ćete u svijet emocija, proživljavanja i pjesničke duše nakon čega ćete nesumnjivo ostati obogaćeni i ponukani na promišljanje o vlastitim emocijama i doživljajima.