Šesti “LET S GAVRANOM ” ove godine online!

Poštivajuii epidemiološke mjere ovogodišnja književno-kazališna manifestacija “6.Let s Gavranom” posvećena stvaralaštvu hrvatskog književnika Mire Gavrana će se godine održati online i to 23. i 24. studenoga u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška i Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”.

 

Kako se ističe u najavi,  prvoga dana, uživo i virtualno, moći će se pogledati jedino skupna žirirana izložba devetnaest vrsnih  likovnih umjetnika u izboru Danijele Juranović i Sonje Švec Španjol. Izabrani umjetnici izloženih radova su:  Željko Bubalo, Cella Anita Celić, Doris Despot, Marina Đira, Smiljka Franić, Ana Hercigonja Gutschy, Dominique Jurić, Vanda Jurković, Zoran Kakša, Lucija Marin, Valentina Marđenko, Dragica Dada Modrić, Margareta Peršić, Irena Podvorac, Petar Popijač, Marina Popović, Nataša Rašović, Mateja Rusak i Darija Stipanić. Autorica izložbe i likovnog postava je Danijela Juranović.

 

Za sve koji nisu u mogućnosti pogledati izložbu uživo, snimljen je i kratki filmić dosupan na: https://youtu.be/FyuiG1T4syE

 

Izvor: POU Nova Gradiška , studeni 2020.

 

Nakon izložbe, ljubitelji kazališne umjetnosti će u internetskom prijenosu moći vidjeti najnoviju komediju Mire Gavrana “Savršeni partner” u produkciji Teatra GAVRAN , režiji Slađane Kilibarde s Lanom Gojak Bajt, Kristinom Krepelom i Svenom Jakirom u glavnim ulogama. Za link na prijenos predstave potrebno se prijaviti na email adresu djuranovic.poumar@gmail.com

 

Već sljedećega dana  u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška, ravnateljica Biljana Dakić sa suradnicima predstavit će  izložbu “Letimo dalje”  kao virtualnu šetnju kroz prethodnih pet manifestacija “Leta s Gavranom” te proslavu 19. rođendana Fan Cluba “MIRO GAVRAN”, uz nagradnu igru za  mlade i zrele čitatelje i gledatelje. Na koncu „6.Leta s Gavranom“ će se najaviti i zbornik radova s četvrtog, petog i šestog izdanja ove manifestacije.